Traumų išretinti „Šiauliai“ nesugebėjo svečiuose įkąsti šalies čempionui Kauno „Žalgiriui“. Jaunieji Saulės miesto krepšininkai turėjo pripažinti kur kas labiau patyrusių šalies čempionų pranašumą –   85:67 (26:22, 21:8, 20:21, 18:16).

Puikiai pradėję rungtynes šiauliečiai per porą minučių be atsako pelnė 10 taškų ir privertė „Žalgirio“ trenerį Šarūną Jasikevičių prašyti minutės pertraukėlės. Po jos spurtu atsakė šeimininkų komanda, ne tik išlyginusi rezultatą, bet ir išsiveržusi į priekį – 12:10. Du tolimus metimus pataikęs Kristupas Žemaitis labiausiai prisidėjo prie dar vienos sėkmingos svečių atkarpos. Po jos komandas skyrė 5 taškai 14:19.

Be traumas patyrusių Igno Vaitkaus ir Giedriaus Stankevičiaus rungtyniavę „Šiauliai“ pirmojo ketvirčio pabaigoje neteko dar vieno žaidėjo, kai koją pasisuko Omaras Prewittas. Amerikietis aikštę paliko tik padedamas komandos draugų. Jo trauma išmušė Saulės miesto krepšininkus iš vėžių, „Žalgiris“ ėmė tolti.

Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiai įmetė 9 „sausus“ taškus, po kurių įgijo dviženklį pranašumą (35:22). Tuščią šiauliečių atakų ruožą užbaigė dvitaškį su varžovo pražanga įmetęs Laurynas Birutis, tačiau tai buvo retas svečių blykstelėjimas šiame ketvirtyje. Per jį „Šiauliai“ surinko tik 8 taškus, o komandos ilsėtis išėjo „Žalgiriui“ pirmaujant 47:30.

Didžioji pertrauka ir trenerių štabo patarimai nuramino jaunuosius šiauliečius, į aikštelę jie grįžo geresnėmis nuotaikomis, ne tik išlygino žaidimą, bet ir kėlinio viduryje surengė spurtą, po kurio kauniečių persvara sumažėjo perpus, tolimus metimus pataikius Donatui Sabeckiui ir Nickui Zeisloftui – 58:49. Tačiau vos tik šiauliečiai prametė kelis metimus ir porą sykių suklydo, labiau patyrę „Žalgirio” krepšininkai netruko tuo pasinaudoti ir vėl nutolti – 67:51.

Per paskutines 10 minučių aikštėje vyko lygi kova. Ketvirčio viduryje komandos taškus rinko tik dėjimais iš viršaus. „Žalgirio“ arenoje susirinkę žiūrovai nepagailėjo plojimų Laurynui Biručiui, kuris kamuolį įkrovė nenusileisdamas ant žemės po D. Sabeckio perdavimo. Per likusį laiką nei vienai komandai nepavyko surengti sėkmingesnės atkarpos, akistata baigėsi 17 taškų šeimininkų persvara – 85:67.

„Šiaulių“ komandoje taškus pelnė: L. Birutis – 16 (6 atk. kamuoliai), D. Sabeckis – 14 (8 rez. perdavimai), K. Žemaitis (6 rez. perdavimai) ir N. Zeisloftas – po 12, A. Urbutis – 5, V. Šarakauskas (9 atk. kamuoliai) ir R. Pipiras – po 3, Š. Beniušis – 2.

Po rungtynių „Šiaulių” treneris A. Sireika nekreipė dėmesio į rezultatą ir gyrė savo žaidėjus, kurie kovėsi iki galo prieš labai pajėgią komandą.

Varžovų ekipos vyr. treneriui Š. Jasikevičiui „Šiauliai“ paliko gerą įspūdį, tuo pačiu treneris džiaugėsi L. Biručio ir K. Žemaičio žaidimu.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų