Tikriausiai kiekvienas sutiktų, kad vasara – laukiamiausias metų sezonas. Vieniems tai asocijuojasi su atostogomis ir karščiu lepinančiais orais, o kitiems – su intensyvėjančiais ir gausėjančiais darbų kiekiais. Jau įpusėjus vasarai, o termometro stulpeliams šoktelėjus į viršų, žymių šiauliečių klausiame, kaip ir kur jie leidžia šilčiausiąjį metų sezoną.

Poilsiauja Lietuvos kurortuose
Vienas lankomiausių kurortų vasarą – Palanga. Šiaulių pučiamųjų orkestro meno vadovas ir dirigentas, muzikos pedagogas Sigitas Vaičiulionis sako, kad nors didžiąją dalį vasaros leidžia Šiauliuose, tačiau bent kartą šiltuoju metų laiku stengiasi apsilankyti ir Palangoje.

S. Vaičiulionis ten vykstantis ne tik pasigrožėti jūra, bet ir maloniai praleisti laiko su artimaisiais bei pasivaikščioti miesto gatvėmis. Pusdienis – tiek esą visiškai pakankamas laiko tarpas, kurį jis praleidžia populiariausiame Lietuvos kurorte. Tada jis skuba atgal į Šiaulius, kur tikrai nenuobodžiauja, o susitinka su draugais, lankosi miesto renginiuose, muzikos festivaliuose.

Su muzika savo gyvenimą siejantis Sigitas Vaičiulionis sako mėgstantis trumpam išvykti ir į netoliese esančius miestelius, tačiau dažniausiai ten važiuoja tik vykstant jam įdomiems renginiams.

„Tikras poilsis yra tada, kai ištrūksti iš savo aplinkos ir pakeiti įprastinę buvimo vietą. Vasaromis mėgstu aplankyti mažuosius Lietuvos kurortus ir sudalyvauti juose organizuojamuose renginiuose, pavyzdžiui, vykstu į Tytuvėnuose ar Kurtuvėnuose rengiamus festivalius, koncertus.“

Muzikos studijos „Nieko tokio“ vadovas Vadimas Kamrazeris teigia savo vasaras taip pat leidžiantis Lietuvos kurortuose, tik čia jis vyksta ne tik pramogauti, bet ir dirbti.

„Vasarą kartu su šeima leidžiame Palangoje. Čia, derindami darbą ir poilsį, būname visą vasarą.“

Vasarą – ne tik pramogas, bet ir darbas
„Laiptų galerijos“ direktorė Janina Ališauskienė sako, kad vasarą poilsiui skiria tik mažą laiko dalį, nes šiuo metu įnirtingai ruošiasi rugpjūčio 1–5 dienomis vyksiančiam tarptautiniam, jau 15-ąjį kartą galerijos organizuojamam festivaliui „Šiaulių Monmartro Respublika 2018“.

„Poilsiaudama ir pramogaudama noriu, kad laikas būtų praleistas smagiai ir turiningai, o ne veltui, todėl birželio mėnesį dvi savaites praleidau ilsėdamasi Turkijoje. Liepos mėnesį ir vėl kibau į darbus, todėl dabar beveik visą savo laiką skiriu festivalio pasiruošimui, kad suburtume kuo platesnę auditoriją, besidominčią vizualiaisiais menais, poezija ir muzika.“
Vasaromis darbą ir poilsį derina ir kiti žymūs šiauliečiai. Štai klubo „Tarp savų“ vadovas, fotografas, pedagogas Ramūnas Snarskis tvirtina, kad vasara – atostogų metas, tačiau tai nebūtinai reiškia nuolatinį poilsį.

„Vasaromis įprastai atostogauju tik savaitę, todėl pirmiausia stengiuosi nudirbti didžiuosius darbus namuose ir tik vėliau poilsiauti. Tada kartu su draugais nusistatome kokį nors maršrutą ir keliaujame, pramogaujame. Kartais keliaujame po Lietuvą, bet dažniausiai lankomės kaimyninėse šalyse. Štai šią vasarą atostogų metu keliausime į Lenkiją. Planuose – aplankyti zoologijos sodą ir  Hitlerio bunkerį.“

2018 07 20 27

V. Kamrazeris teigia savo vasaras taip pat leidžiantis Lietuvos kurortuose, tik čia jis vyksta ne tik pramogauti, bet ir dirbti.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2018 07 20 22

R. Snarskis: „Vasaromis įprastai atostogauju tik savaitę. Kartu su draugais nusistatome kokį nors maršrutą ir keliaujame, pramogaujame. Kartais keliaujame po Lietuvą, bet dažniausiai lankomės kaimyninėse šalyse.“
Artūro STAPONKAUS nuotr.

 

Į viršų