Birželio 1-ąją į Šiaulius sugužės žurnalistai, savo įprastas darbo priemones išmainę į galingų automobilių vairus. Jau 10 valandą Dvaro ir Vilniaus gatvių sankryžoje miesto meras Artūras Visockas duos iškilmingą startą 23-ią kartą vykstančiam žurnalistų raliui „Press ralis 2018“. Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius spaudos konferencijoje pasakojo, kad šis renginys vyks Šiauliuose jau ne pirmą kartą, nes čia yra didelis trasų pasirinkimas ir patogus susisiekimas iš įvairių šalies vietų, nors paskutinį kartą žurnalistų ralis į miestą buvo atvykęs prieš beveik 5 metus.

Gavę startą ralio dalyviai vyks į kartodromą, kur varžysis dėl Šiaulių mero taurės. Ralyje dalyvaus 74 ekipažai, tris iš jų valdys šiauliečiai. Pirmuoju numeriu važiuos „Saulės radijo“ šeimininkas Antanas Akučka, kuris, anot V. Valiukevičiaus, tos garbės nusipelnė, nes pernai buvo greičiausiais.

Varžysis ne tik šalies žiniasklaidos priemonių atstovai, bet ir svečiai iš Suomijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lenkijos. Po mero taurės etapo ralistai patrauks į Kuršėnus, kur darbo rinkos mokymo centro autodrome vyks 4 važiavimai.

Toliau per Mažeikius vyks į Latvijos Vainodės miesto karinį oro uostą ir po ten surengto ralio ruožo vyks į Palangą. 20 valandą Palangos oro uoste prasidės tris valandas truksiančios greičio varžybos.

Kitą dieną žurnalistai varžysis Kretingoje, kausis dėl šio miesto mero taurės, vyks į Klaipėdą, kur šalia arenos vyks dar vienas etapas. Ralis finišuos 15 val. Palangoje, Vytauto gatvėje. Apdovanojimai vyks 20 val. Atostogų parke. Čia bus įteikta ir Šiaulių miesto mero taurė, nors A. Visockas abejojo, ar galės pats įteikti savo apdovanojimą.

Ralio dalyviai varžysis trijose kategorijose. Pirmiausia tai galingus ir greitus automobilius vairuojantys žurnalistai ir svečiai. Pirmą kartą savo galimybes išbandys elektriniai automobiliai, tik jų maršrutas bus kiek trumpesnis, jie nevyks į Latviją. Dar viena ralio grupė – 25 senoviniai automobiliai, kurių kiekvienam ne mažiau nei 30 metų. V. Valiukevičius žadėjo, kad jiems trasos bus palengvintos.

„Mes labai kvietėme Šiaulių merą važiuoti vienu ekipažu, tačiau jo užimta darbotvarkė neleido mėgautis dviejų dienų raliu“, – apgailestavo organizatorius.

Jis pranešė dar vieną intriguojančią žinią – kartu su žurnalistais varžysis Vytautas Švedas, daugkartinis Lietuvos ralio čempionas. Jis kelerius metus dalyvavo „Press ralyje“, kaip žurnalisčių šturmanas, tačiau šįmet pirmą kartą metė pirštinę renginyje važiuojantiems žurnalistams.

V. Valiukevičius tikino, kad šis ralis duoda puikios reklamos tiek atskiriems miestams, tiek visai šaliai, nes yra plačiai nušviečiamas ir kaimyninių šalių specializuotose žiniasklaidos priemonėse.

2018 05 28 10

Tokią Šiaulių mero taurę gali laimėti ir vienas iš trijų šiaulietiškų ekipažų.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų