Šiaulių rajono Verbūnų mokykloje-daugiafunkciame centre vyko tradicinė šeimų sporto šventė ,,Mama, tėtis ir aš“. Šiemet ji organizuota jau trisdešimt pirmą kartą. Šventės pradininkas ir įkvėpėjas – buvęs kūno kultūros mokytojas Robertas Šuipis, o dabar iniciatyvą perėmė mokytoja Diana Bagdonienė. Mokykla didelį dėmesį skiria mokinių sveikos gyvensenos formavimui ir olimpinio ugdymo idėjų įgyvendinimui.

Renginio pradžioje suskambo mokyklos olimpinis himnas, po to sekė nuotaikinga dalyvių mankšta. Pirmoje rungtyje, skirtoje mažiesiems sportininkams, nepralenkiama pasirodė 4 mokinė Amanda Launikonytė. Rungtyje tik tėvams buvo tikrinami gebėjimai supinti dukroms kasas. Geriausiai pinti moka du tėčiai Mantas Dzindzalieta ir Giedrius Launikonis. Mamos bandė rankos taiklumą smiginyje, o nugalėtoja tapo Jūratė Dzindzalietienė.

Su nekantrumu vaikai laukė šeimų estafečių. Šiemet jos parinktos pačios linksmiausios ir įdomiausios iš jau buvusių ankstesnių metų – 1980, 1990 ir 2000 metų rungčių. Dalyviams teko atlikti įvairias užduotis: pereiti kliūtis, sudėti kryžiažodžius, panešioti naščius, išrikiuoti kamuoliukus ir kt. Geriausiai ir greičiausiai kliūtis įveikė Ligitos ir Giedriaus Launikonių šeima.

Kitas etapas – kvadrato ir futbolo varžybos. Kvadrato varžybose aikštelėje susitiko mamų – buvusių mokinių ir mokytojų komandos. Nors buvusios mokinės ir mamos taiklios, stiprios, tačiau laimėjo patirtis – mokytojų komanda – rezultatu 2:0. O tėčiai grūmėsi mažojo futbolo varžybose prieš mokinius. Berniukams teko nusileisti stipriai tėčių komandai rezultatu 12:5. Taikliausiai įvarčius spyrė tėtis Kęstutis Jurgaitis, o iš mokinių geriausiai žaidė septintokas Aironas Lideikaitis.

Visi dalyviai apdovanoti mokyklos padėkomis ir saldžiaisiais prizais, o nugalėtojai taurėmis, medaliais ir dovanėlėmis. Tai linksma ir graži mažos mokyklos tradicinė šventė, kurios ypač laukia mažieji. Renginys suvienija šeimas, mokiniai turi galimybę sportuoti su tėvais.

Į viršų