Šiaulių miesto meras Artūras Visockas paliko Šiaulius vicemero Domo Griškevičiaus „žinioje“ ir  lapkričio 8–9 d. išvyko į Kopenhagą (Danijos Karalystė), o lapkričio 10 d. vyks į Malmę (Švedijos Karalystė). Į šią kelionę miesto vadovą pakvietė Lietuvos šilumos tiekėjų asociacija, nes Danijos ir Švedijos šilumos tiekėjai pageidavo su lietuviais pasidalyti patirtimi. Kelionę finansavo Šiaurės ministrų taryba.

„Visą patyrimą gauname iš Vakarų, todėl važiuojame mokytis. Danai pasidalys patirtimi apie teisinį šilumos ūkio reglamentavimą, kuro rūšis, kuro atsargų kaupimą ir panašiai“, – „Šiaulių naujienoms“ pakomentavo šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Prezidentas informavo, kad į kelionę išvyko Energetikos ministerijos, Vilniaus, Šalčininkų savivaldybių, Šilumos tiekėjų asociacijos atstovai, Šiaulių ir Panevėžio merai. „Šiaulių naujienų“ žiniomis į kelionę taip pat išvyko „Šiaulių energijos“ Gamybos ir technikos skyriaus viršininkas Remigijus Šinkūnas.

Šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas V. Stasiūnas pastebėjo, kad Šiauliai turi neblogą šilumos ūkį, o mieste įrengta šilumą bei elektros energiją gaminanti biokogeneracinė jėgainė yra tokia pati, kaip ir Kopenhagoje.

Tai gal užuot keliavus po užsienius Šiauliams reikėtų pradėti mokyti kitus?

Į viršų