Lietuvos regbio-7 rinktinė apsunkino savo padėtį Europos čempionato „Grand Prix“ divizione, bet vėl kibo į darbus ir mėgins atsitiesti kituose etapuose.

Lietuvos regbininkai Maskvoje (Rusija) vykusiame pirmajame etape pralaimėjo visas penkerias rungtynes ir užėmė 12-ąją vietą. Mūsų šalies komandoje debiutavo daug naujokų, kuriems buvo nelengva varžytis su geriausiais Senojo žemyno žaidėjais.

„Turnyras Maskvoje man buvo labai sudėtingas. Jaučiau, kad mano vaikinams trūko tinkamo nusiteikimo ir tikėjimo savimi. Šį mėnesį daugiausiai dėmesio skirsime psichologinės būsenos gerinimui ir žaidimo strategijos tobulinimui. Nusiteikimo neįmanoma ištreniruoti – visa tai yra žmogaus viduje. Ateityje vaikinams bus lengviau. Jiems reikia palaikymo, o mes vėl bursime tikrą komandą“, – kalbėjo Lietuvos rinktinę treniruojantis specialistas iš Pietų Afrikos Respublikos Vuyo Zangqa.

Pirmajame etape Maskvoje triumfavo šeimininkai rusai. Jie finale 24:7 nugalėjo „Grand Prix“ čempionės titulą ginančią Prancūzijos rinktinę. Trečiąją vietą turnyre užėmė antroji Didžiosios Britanijos komanda, ketvirtąją – Vokietija.

V. Zangqa pasidalino mintimis apie tai, kokios komandos Rusijoje jam paliko didžiausią įspūdį:„Prancūzijos antrosios linijos žaidėjai pasirodė puikiai, taip pat Vokietijos komanda demonstravo solidų ir efektyvų žaidimą iki pralaimėjimo pusfinalyje. Didžiosios Britanijos antroji komanda taip pat nustebino, nes tai buvo pirmas jų bandymas šiose varžybose. Rusijos komanda man nepasirodė išskirtinė, bet jie padarė pakankamą darbą, kad laimėtų turnyrą.“

Lietuvos regbio federacijos prezidento Ryčio Davidovičiaus nuomone, Lietuvos rinktinei, norint išsaugoti vietą Europos čempionato elite, likusiuose dvejuose etapuose reikia patekti į ketvirtfinalį.

Prie Lietuvos rinktinės prisijungs iš Švedijos atvykęs Gediminas Liutkus, taip pat prie komandos laukiama prisijungiant praėjusiais metais sėkmingai žaidusių Jono Mikalčiaus, Dovydo Taujansko bei kitų žaidėjų.

Antrasis Europos čempionato etapas liepos 9–10 dienomis vyks Ekseteryje (Anglija), o trečiasis – liepos 16–17 Gdanske (Lenkija).

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų