Jau anksčiau apie bankroto galimybę prašnekusi investicine veikla užsiimanti bendrovė "ALT investicijos" (anksčiau "Alita") pareiškė, jog neturi jokių galimybių atsiskaityti su bendrovės kreditoriais bei už jai suteiktas paskolas. Po šio pareiškimo iškart buvo sustabdyta bendrovės akcijų prekyba "NASDAQ OMX Vilnius biržoje".

Įmonė oficialiai pranešė, jog ji šiuo metu neturi nei turto, nei pajamų, o tolesnei veiklai realių perspektyvų nėra. Dėl bendrovės nemokumo ji neturi ir neturės jokių galimybių atsiskaityti su kreditoriais bei įvykdyti prisiimtų finansinių įsipareigojimų, todėl jų vykdyti neketina ir ateityje.

Įmonių grupė "Alita" gruodžio pradžioje buvo užsiminusi apie galimybę perimti visus AB "ALT investicijos" įsipareigojimus bei vedė derybas su pagrindinių bendrovės kreditoriumi banku "Swedbank", kuris buvo suinteresuotas išsaugoti bei užtikrinti tolesnę jos veiklą. Per "NASDAQ OMX Vilnius biržą" mėnesio pradžioje pranešimą išplatinusi "Alita" buvo pavadinusi tai "didele tikimybe", primena ELTA.

Daugiau kaip 73 mln. litų "Swedbank" skolinga "ALT investicijos" mėnesio pradžioje taip pat sulaukė Serbijos privatizavimo agentūros ieškinio priteisti jai 68,3 mln. eurų baudą.

Solidarią atsakomybę už "Swedbank" suteiktas paskolas "ALT investicijos" prisiėmusiai įmonių grupei "Alita" net bendrovės bankroto atveju tektų prisiimti visus jos finansinius įsipareigojimus.

Eltos inf.
Į viršų