Lapkričio 11 d. baigėsi Lietuvos aukščiausiosios futbolo „General Financing“ A lygos čempionatas. Kovo 10 dieną prasidėjusios pirmenybės padovanojo sirgaliams daug gražių momentų, pergalių bei įvarčių. Iki paskutinio turo išlikusioje intrigoje sveiką kailį išnešė ir čempionais tapo Panevėžio „Ekrano” futbolininkai. Tai jau penktasis jų titulas iš eilės. Savo ruožtu FC „Šiauliai” liko penktoje vietoje.

Sezonas lūkesčių nepatenkino
Pasak „Šiaulių” klubo viceprezidento Sauliaus Lesnicko, šių metų sezonas vienas labiausiai nuvylusių. „Prieš sezoną iškelti uždaviniai vienokie, o po sezono matome, kad jie nėra įgyvendinti. Penkta vieta vis dėl to netenkina lūkesčių. Taip pat ir Europos lygos taurės rungtynės nuvilia - nors prieš sezoną ir neakcentavome, kad būtinai turime išeiti į kitą etapą, bet po burtų ceremonijos paaiškėjo, jog varžovas buvo įveikiamas. Vienintelis kas guodžia, tai nebent patekimas į LFF taurės pusfinalį”, - sakė S. Lesnickas.
„Šiauliai” LFF taurės aštuntfinalio rungtynėse namie 1:0 įveikė Gargždų „Bangą” bei ketvirtfinalyje 4:1 nugalėjo Jonavos „Lietavos” komandą. Pusfinalyje „Šiaulių” laukia Panevėžio „Ekrano”, Klaipėdos „Atlanto” bei Vilniaus „Žalgirio” ekipos. Kuri iš jų bus varžovė pusfinalyje – paaiškės kitais metais.

Keitėsi treneriai
Po pirmojo rato FC „Šiauliai” abipusiu susitarimu atsisveikino su vyr. treneriu Deiviu Kančelskiu. Į jo vietą stojo Gediminas Jarmalavičius. „Po pirmojo rato buvome praleidę 15 įvarčių ir turėjome vos dvi pergales, tad teko komandoje atlikti kai kurias permainas. Atėjus naujam strategui komanda išgyveno pakilimą, tačiau laikui bėgant rezultatai nebebuvo tokie geri. Kaip matome sezono pabaigoje, nei Deiviui (Kančelskiui, - aut. past.), nei Gediminui Jarmalavičiui nepavyko sulipdyti gynybos grandies. „Šiauliai” visada garsėdavo kaip komanda, turinti stiprią gynybą, tačiau ne tokį galingą puolimą. Visgi šiais metais buvo atvirkščiai. Puolimo mašina dirbo efektyviai. Vien ko vertas Artūro Rimkevičiaus rekordas. Taip pat ir kiti atakuojančio plano futbolininkai daug prisidėjo prie komandos rezultatyvumo. To negaliu pasakyti apie vartų gynybą. Nepaisant patyrusių vartininkų bei žaidėjų, gynybos linija šiemet žemiau kritikos. Manau, jog būtent prasta gynyba ir tapo kertiniu svertu dėl prastų rezultatų šį sezoną”, - kalbėjo Saulius Lesnickas.
Pirmajame rate, vadovaujami vyr. trenerio Deivio Kančelskio, „Šiauliai” iškovojo 7 taškus ( 2 perg. 1 lyg.), pelnė 10 bei praleido 15 įvarčių. Prie komandos vairo stojus Gediminui Jarmalavičiui „Šiauliai” stipriai pasistūmėjo į priekį ir antrajame rate surinko daugiausiai taškų visoje lygoje – 20. Visgi antras ir trečias ratai nebuvo tokie sėkmingi ir komanda iškovojo atitinkamai 15 ir 10 taškų bei vidutiniškai praleisdavo po 14 įvarčių per ratą.
„Šiauliai” šį sezoną tapo trečia rezultatyviausia komanda – visoje lygoje pelniusi net 79 įvarčius. Visgi praleisti 57 smūgiai į savo vartus neleido komandai pakovoti dėl aukštesnių pozicijų turnyrinėje lentelėje.

Nauji komandos planai dar tik popieriuje
„Apie kitą sezoną kalbėti dar anksti. Kol kas dar analizuojame šį čempionatą, kur buvo padarytos klaidos, kodėl jos buvo padarytos ir t. t. Žvelgiant į kitus metus visų pirma reikia apsispręsti dėl to, kas vadovaus komandai naujajame sezone. Kalbėsime ir su dabartiniu vadovu Gediminu Jarmalavičiumi. Galbūt į jo vietą stos ir kas kitas. To pasakyti dabar tikrai negaliu. Prioritetas kitų metų treneriui, žinoma, bus gynybos grandies sutvarkymas. Taip pat labai daug kas priklausys ir nuo to, kokį biudžetą pavyks surinkti kitam sezonui”, - kalbėjo „Šiaulių” futbolo klubo viceprezidentas Saulius Lesnickas.

Komanda atjaunės
„Galiu teigti, jog atjauninsime komandą. Ši komanda buvo orientuota į rezultato siekimą, tikėjomės kovos dėl prizininkų pakylos. Visgi, nepavykus pasiekti norimo rezultato, permainos šioje komandoje neišvengiamos. Komandoje lieka vartininkai Paulius Pocius ir Šarūnas Jurevičius, gynėjai Ernestas Pilypas ir Tomas Snapkauskas, saugai Andrius Bartkus, Tautvydas Eliošius, Leonid Mushnikov, Tomas Birškys bei Edvinas Jasaitis. Taip pat ir Rokas Urbelis bei Vytas Gašpuitis turėtų grįžti iš Kuršėnų „Ventos”. Taigi matome, jog komanda pasikeis daugiau nei 50 proc. Su kitais žaidėjais, kuriems sutartys yra pasibaigusios, dar kalbėsimės. Čia svarų žodį turės ir žmogus, kitąmet vadovausiantis „Šiaulių” ekipai”, - teigia Saulius Lesnickas.

Rezultatyvumo rekordas
Šių metų sezone „Šiaulių” aistruoliai turėjo unikalią galimybę stebėti rezultatyviausio visų laikų Lietuvos futbolininko Artūro Rimkevičiaus žaidimą. Puolėjas sezono metu pelnė 35 įvarčius ir taip net 7 įvarčiais pagerino 56 metus gyvavusį 28 įvarčių Algimanto Liucinavičiaus rekordą. Artūras Rimkevičius šiemet net du kartus pelnė po 6 įvarčius. Nelaimėliais tapo „Atlanto” bei „Tauro” komandos. Taip pat Artūras Rimkevičius pridėjo ir tris įvarčius LFF taurės mačuose, sykį pasižymėjo Europos taurės rungtynėse bei du atstovaudamas Lietuvos rinktinei, tad viso šių metų sezone jo sąskaitoje net 41 tikslus smūgis.
„Labai smagu, kad su Rimkevičiaus pavarde Lietuvos futbolo istorijoje atsirado ir „Šiaulių” klubo pavadinimas. Pasiekimas tikrai įspūdingas. Ir apie mintis išlaikyti jį komandoje nėra nei ką kalbėti. Jis paprasčiausiai „išaugo” mūsų komandą, tad jo išlaikyti mes net nemėginsime. Linkime jam didžiausios sėkmės jo tolimesnėje karjeroje”, - puolėju džiaugėsi Saulius Lesnickas.

Pagal fcsiauliai.lt informaciją parengė Monika SKISTENYTĖ

Į viršų