Dabar yra tinkamas metas, kai galima atidaryti pikniko sezoną. Saulė šildo vis labiau, todėl  atsiranda poreikis pabėgti nuo miesto šurmulio ir atsipalaiduoti gamtoje. Tad nusprendėme paklausti šiauliečių ir miesto svečių, ar jie jau atidarė piknikų sezoną. Daugelis teigė, kad taip, buvo išvykę prie ežerų, į miškus, pas draugus, tačiau buvo ir tokių, kuriems niekur nereikėjo važiuoti, nes namai yra apsupti gamtos, šalia telkšo vandens telkiniai. Buvo ir tokių, kurie dar nespėjo atidaryti piknikų sezono, tačiau jau jų galvoje kirba įvairiausios idėjos, kurias šiais metais pasiryžę įgyvendinti.

Benas: „Buvau išvykęs į Žagarės miškus“
– Jau pradėjau. Buvau išvykęs į Žagarės miškus. Vaikščiojau po juos, šį savaitgalį taip pat žadu  važiuoti. Kai ten nuvykau, pasidariau didžiulį 15 km žygį. Pasivaikščiojau, apžiūrėjau mišką. Prieš kelias savaites važiavau vienas, dabar vyksiu su kolektyvu. Tai darau ne pirmą kartą, nes mėgstu miegoti prie laužo. Nuo vaikystės jau keliauju, pasiruošimo didelio nereikia. Svarbu apranga,  avalynė ir būtina įsidėti lašinių.

Aldonas: „Pikniką pasidarėme draugų kieme“
– Pradėjau, praėjusį sekmadienį buvau Kaune pas draugus. Pikniką pasidarėme jų kieme. Man labiau patinka dviračiai, keliavimas su žmonėmis. Vien tik piknikas yra šiaip sau. Labai mėgstu Druskininkus, ten yra Švendubrės kaimas, kuriame smagu pasivažinėti su dviračiais. Taip pat būnu ir Palangoje.

Birutė: „Buvome sanatorijoje“
– Taip, Birštone. Buvome sanatorijoje, aplinkui kurią parkas, eglės. Pati mėgstu būti gamtoje. Šiauliuose dar niekur nedarėme pikniko. Dar planuojame išvykti, juk vasara dar prieš akis. Tikriausiai, kad iki rudens piknikus organizuosime Lietuvoje, vyksime į mylimą Palangą.

Rolandas: „Pikniką pasidariau savo kieme“
– Taip, buvau namuose, pikniką pasidariau savo kieme. Kepėme šašlykus, dabar turiu slogą, todėl reikia gydytis. Labai mėgstu išvažiuoti į gamtą. Tik su šeima maloniausia vykti, nes dabar esu oficialiai senelis. Man šeima yra pirmoje vietoje.

Zita: „Dar nespėjau“
– Dar ne, nespėjau, laiko dar nebuvo. Kol kas dar nežinau kur keliausiu, bet mėgstu išvažiuoti į gamtą. Lauksime dar geresnių orų.

Zita: „Buvau su draugais, kepėme dešreles“
– Taip, jau atidarėme. Buvau su draugais, kepėme dešreles. Mėgstu išvažiuoti į gamtą, atitrūkti nuo triukšmo. Važiuojame prie ežero, kuris yra šalia Šiaulių miesto.

Kornelijus: „Pikniko niekada nebaigiu“
– Aš jo niekada nebaigiu. Piknikas būna ir žiemą, ir pavasarį, ir vasarą. Tik kai lyja, nelabai smagu. Labiausiai smagu žiemą, kai kepi kepsniukus. Turiu pasidaręs rūkyklą, į kurią pridedu pjuvenų, kankorėžiukų, kadagių. Kol malkos sudega, tada išrūksta ir žuvis. Turi ir žuvies, ir kepsniukų, o tai smagiausia ypač žiemą.

Povilas: „Nebuvau dar jokiuose piknikuose“
– Dar ne, lietus juk lyja. Nebuvau dar jokiuose piknikuose, laukiu geresnių orų ir, žinoma, mielai išvažiuosime į gamtą. Kiekvienais metais renkamės vis kitą vietą, atsižvelgiame į draugų siūlymus.  Važiuoju į Tytuvėnus, ten yra „Sedulos“ poilsiavietė, kuri man labai patinka. Joje man priimtina, kad nereikia jokių palapinių, gali išsinuomoti namelį, aplinka labai gražiai sutvarkyta. Gali pabūti kultūringai, nereikia bėgti į mišką, degti laužą, kad padegtum mišką.

Ugnė: „ Savo kieme pradėjau pikniko sezoną“
– Taip, niekur nebuvau išvykusi, gyvenu sodyboje, savo kieme pradėjau pikniko sezoną. Kepėme šašlykus, kepsniukus, buvome nusipirkę ir įvairių daržovių. Džiaugiamės saule. Man nereikia niekur važiuoti, nes išeinu į lauką ir esu gamtoje. Gyvenu netoli Bazilionų jau 10 metų, o nežinojau, kad šalia yra Bijotės ežeras.

Irena: „Buvau namuose“
– Taip, kai buvo šiltos dienos savaitgalį. Buvau namuose, kuriuose yra 30 arų žemės, juose žolynai, gėlynai, tvenkinys. Atostogavau Ispanijoje, todėl dabar nesinori kažkur važiuoti.Dabar tik darbas, namai, nelabai yra laiko poilsiui. Laukiu vaikų savo namuose, savo kieme, tai geriausias poilsis.

Ema: „Gegužės pabaigoje prasidės mano piknikas“
– Ne, gegužės pabaigoje prasidės mano piknikas, nes išvažiuoju į Siciliją. Jei kur nors važiuoju, tai važiuoju į kaimą, prie Arimaičių ežero, pas savo giminaičius. Tai būna tik trumpas apsilankymas. O ilgesnis būna užsienyje, kur yra šilčiau. Šašlykų nekepu, nes jų nevalgau, patys vaikai juos kepasi namuose.

Modesta: „Dar neatidariau pikniko sezono“
– Ne, dar neatidariau. Kol kas neplanuoju dar nieko, bet mėgstu išvažiuoti, kai šilti orai. Patinka būti prie ežero su draugų kompanija. Kiekvienais metais vykstame vis kitur, išbandome naujas vietas, tačiau keliaujame aplink Šiaulių miestą.

Į viršų