Birželio 1-ąją oficialiai prasidėjo maudymosi sezonas. Tad skaičiuojant paskutines pirmojo vasaros mėnesio dienas suskubome paklausti miesto gyventojų, ar jie jau spėjo pasimėgauti vandens pramogomis.

Beveik visi sutikti šiauliečiai patikino, jog maudymosi sezono dar neatidarė. Anot jų, maudytis dar per šalta.
Įkišti koją į Šiauliuose esančius vandens telkinius mūsų sutikti miesto gyventojai taip pat nedrįsta. Jų teigimu, juos gąsdina per didelė tarša.

Bronelė: „Planuoju šokti į bangas“
– Maudymosi sezono dar neatidariau, bet netrukus atidarysiu – važiuosiu į Palangą. Iš Anglijos grįžta dukra ir vešis mane prie jūros, tad planuoju šokti į bangas. Na, o kažkur ežere man dar nekilo noras išsimaudyti, bijau šalto vandens, tačiau pasideginti prie miesto centre esančio Prūdelio man patinka.

Indrė: „Man dar šalta“
– Žinokit, šiemet dar nesimaudžiau, man dar šalta. Kai oras bus šiltesnis, būtinai vyksime maudytis. Mėgstame laiką leisti Talkšos pliaže ir mūsų negąsdina jokios kalbos apie užterštumą, matyt, esame drąsūs. Be to, pernai ten maudėmės ir neišbėrė, niekuo nesusirgome. Taip pat pasimaudyti dar važiuojame ir į Švedės tvenkinį.

Gintarė: „Laukiu šiltesnių orų“
– Maudymosi sezono neatidariau. Man dar yra ganėtinai vėsu, kad brisčiau į vandenį, laukiu šiltesnių orų. O šiaip maudynėms renkamės Bubių tvenkinį, važiuojame į Pageluvį. O pačiuose Šiauliuose esančiuose vandens telkiniuose mes nesimaudome, nes man, mamai turinčiai vaiką, jie atrodo netvarkingi ir leisti laiką ten nėra malonu.

Laima: „Maudysiuosi tik jūroje“
– Šiemet dar nesimaudžiau. Aš nemėgstu maudytis nei upėse, nei ežeruose, o prie jūros dar nebuvau. Kai jau galėsiu maudytis jūroje, tada ir atidarysiu tą maudymosi sezoną. Pati esu pakruojiškė, o aplink Pakruojį  yra daug vandens telkinių, tad pasimaudyti tikrai yra kur. Bet jau kaip ir sakiau, aš labiau mėgstu maudytis jūroje, tai ir laukiu tos galimybės.

Sonata: „Dar nesimaudžiau“
– Tikrai dar nesimaudžiau, dar labai šalta. O šiaip, kai jau lepina šiltesni orai, tai maudynėms renkamės už Šaulių esančius ežerus. Man išvis miesto centre esantis Talkšos ežeras, Prūdelis atrodo labai užteršti. Čia gal yra toks nusistovėjęs stereotipas, gal dabar ta situacija yra pasikeitusi, bet kol kas maudytis šiose vietose tikrai nenorėčiau.

Ieva: „Apie maudynes negalvojau“
– Oras dar šaltas, tai apie maudynes nebuvau net pagalvojusi. Kai ateis ta tikroji vasara, būtinai vyksime kažkur išsimaudyti. Nors Šiaulių centre mes turime nemažai vandens telkinių, bet juose nesimaudome, vykstame už miesto. Man aplamai toks Talkšos ežeras atrodo nepatraukli vieta maudynėms ir ne dėl taršos, o dėl to, kad ten vaikšto daug žmonių, visai šalia yra gatvė, triukšmas.

Aleksandras: „Nebuvo kada, nes dirbu“
– Šią vasarą dar nespėjau išsimaudyti. Daug dirbu, nėra laiko maudynėms. O šiaip aš gyvenu prie Rėkyvos ežero, tai dažniausiai šiltomis dienomis čia ir leidžiu laiką, maudausi. Prie tokio Talkšos ežero vykstu tik pasivaikščioti, o prie Prūdelio nesu buvęs jau gal apie 10 metų.

Alius: „Jau išsimaudžiau“
– Šiemet jau išsimaudžiau. Savaitgalį buvau Šventojoje, tai, galima sakyti, atidariau tą maudymosi sezoną. Dar prieš maudynes jūroje norėjau išsimaudyti Prūdelyje, bet mane nuo tos minties atbaidė kalbos apie užterštumą. Anksčiau aš Prūdelyje maudydavausi žiemą eketėje, bet dabar sako, jog ten vanduo yra labai užterštas. Nesinori maudytis užterštoje vietoje, tai šią vasarą teks važiuoti kažkur kitur.

Birutė: „Maudžiausi Viduržemio jūroje“
– Lietuvoje dar nesimaudžiau. Bet neseniai grįžau iš Italijos, Sardinijos salos, tai ten jau mėgavausi vandens pramogomis. Sardinijos salos krantus iš visų pusių skalauja Viduržemio jūra, kuri buvo maloniai šilta. Grįžusi į Lietuvą supratau, jog čia kol kas maudynių sezono dar neatidarysiu, per šalta.

Alma: „Sezoną atidariau Palangoje“
– Aš maudynių sezoną atidariau Palangoje. Gegužę pajūryje buvo labai šilta, gera, bet apie jūros vandens temperatūrą to pasakyti negalėčiau. Šiaip maudynėms jūroje mes renkamės rugpjūčio mėnesį, kada vanduo jau tikrai būna šiltas. Na, o Šiauliuose esančiuose vandens telkiniuose mes nesimaudome, baimina tas užterštumas, apie kurį yra labai daug informacijos. Jaunystėje ir Talkšos ežeras, ir Prūdelis buvo tie ežerai, kuriuose mirkdavome, bet dabar taip tikrai nėra.

Laura: „Maudysiuosi, kai bus šilčiau“
– Dar tikrai niekur nesimaudžiau nei upėje, nei ežere, nei jūroje. Gal kai bus šilčiau, ir važiuosime kažkur išsimaudyti. Nors esu šiaulietė, bet maudynėms tikrai nesirinkčiau nei Talkšos, nei Prūdelio. Girdėjau, kad Talkšą tvarkė, valė, bet man iš senų laikų yra likęs tas įsitikinimas, jog tai užterštas ežeras ir bristi į jį nenoriu.

Viktorija: „Man dar vėsoka“
– Maudymosi sezono dar neatidariau. Man dar vėsoka, norisi daugiau šilumos. Smagu, kad pačiame miesto centre turime tiek vandens telkinių, kur galima atsigaivinti, bet aš dar nesu tikra dėl jų švarumo. Šiaip mes važiuojame į Bubių tvenkinį, Kurtuvėnus.

Į viršų