2013-03-21 10

Sekmadienį susiruošęs traukiniu keliauti į Klaipėdą, joniškietis taip ir neišvyko iš Šiaulių. Išėjęs iš Šiaulių geležinkelio stotyje esančio tualeto, jaunuolis pargriuvo ir susilaužė koją, nes niekas nepabarstė takų.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Lina ABROMAVIČIENĖ
Sekmadienį į Šiaulių geležinkelio stotį atvyko joniškietė Jolanta Baurienė, kuri lydėjo savo 19 metų sūnų. Jaunuolis turėjo traukiniu vykti į Klaipėdą, nes ten jau kurį laiką gyvena ir dirba. Tačiau įvyko nelaimingas atsitikimas. Vaikinas, išėjęs iš geležinkelio stoties tualeto, pargriuvo ir susilaužė koją. Neseniai pasibaigus nedarbingumo pažymėjimui, jį, dėl kojos traumos, jaunuoliui teko vėl pratęsti, o darbus atidėti vėlesniam laikui. Pasipiktinusi moteris ieškojo teisybės, kodėl nėra barstomas ledas, tačiau jos nerado, nes neaišku, kam priklauso šis atsakingas darbas.

Apledėjusių takų niekas nebarsto
J. Baurienė sako, kad tik išlipus iš automobilio prie geležinkelio stoties, galima nusilaužti ne tik koją, bet ir galvą, nes žemė yra pasidengusi ledu, kurio niekas nebarsto. „Sekmadienį nusipirkome kelionės bilietus į Klaipėdą, tačiau jos mano sūnus taip ir nesulaukė. Teko vežti sūnų į ligoninę, kad jam sugipsuotų koją“, – pasakoja J. Baurienė.
Keliauti traukiniu jaunuolis dėl patirtos traumos nebegalėjo. Po vizito pas medikus, jaunuolis nuėjo susigrąžinti pinigus už kelionę. Tačiau, kaip teigia J. Baurienė, buvo sugrąžinta ne visa suma už bilietus. „Iš karto pradėjau domėtis, kas prižiūri takelius, kodėl taip slidu prie tualetų, tačiau geležinkelio stoties informacijoje dirbanti moteris atšovė, kad jiems ten barstyti nepriklauso, todėl niekuo padėti negali“, – pasakoja J. Baurienė.
„Man taip niekas ir neatsakė, kas prižiūri prie geležinkelio stoties esančią teritoriją. Visur slidu ir niekas net nepabarsto smėlio. Matau neteisybę, tačiau pinigų vaikščioti po teismus neturiu, todėl nuleidžiu rankas“, – sakė J. Baurienė.

Ne mūsų teritorija, ne mūsų problemos...
Šiaulių geležinkelių infrastruktūros direktorius Algirdas Karužis tvirtina, jog geležinkelio stoties teritorijoje yra barstomi takeliai. Tam yra nusamdyti darbuotojai, kurie šiuos darbus atlieka. Tačiau lauke esantis tualetas į šią priežiūros zoną nepatenka, todėl tegul barsto tas, kam ir priklauso.
„Dažnai pasitaiko, kai nutikus nelaimei stengiamasi iš kažkur išsireikalauti pinigėlių. Jei tiesa būtų, kad kažkur buvo nepabarstyta dėl mūsų kaltės ir todėl susilaužė ranką ar koją, žmogus kreiptųsi ne į žiniasklaidą, o į teritorijos savininkus. Į mus niekas nesikreipė. Antraip mes būtume į situaciją sureagavę. Mūsų darbe ypač svarbi atsakomybė už žmogaus gyvybę, todėl tokia problemą iš karto būtų sprendžiama“, – teigia A. Karužis.
Pasak jo, vieta šalia geležinkelio stoties esančių lauko tualetų yra išnuomota, todėl geležinkelio darbuotojai tos vietos prižiūrėti neprivalo. „Jei toje vietoje nuomininkai nesitvarko, bus su jais nutraukta sutartis ir ieškomi tokie, kurie tvarkysis. Pasigilinome į situaciją ir sužinojome, kad tikrai vienas keleivis sekmadienį susilaužė koją. Tačiau greitosios pagalbos niekas nekvietė. Koją jaunuolis susilaužė ne mūsų teritorijoje. Kalbėjome su ta moterimi, kuri galbūt mažiau pabarstė takelius, vedančius į tualetą, tačiau moralizuoti ir kažką komentuoti ne apie savo darbuotojus nenorėčiau. Už šį nemalonų įvykį turėtų atsakyti Šiaulių miesto savivaldybė, kuri ir prižiūri šį tualetą ir atsako už samdomos darbuotojos darbą“, – sako A. Karužis.

Į viršų