Ketvirtadienį prasidėjo tris dienas truksiantis verslo renginių maratonas. Kasmet vykstanti verslo šventė vienu laiku vienoje erdvėje sutelkia smulkaus ir vidutinio verslo atstovus, klientus, pirkėjus, užsakovus ir verslo partnerius.

Puoselėja tradicijas
Šiemet užsakovų, pirkėjų, klientų laukia daugiau nei 160 gamybos bei paslaugų įmonių, smulkiojo verslo atstovų. Parodos dalyvių įvairovė leidžia kiekvienam lankytojui atrasti tai, kas jam įdomu ir aktualu, pasidalyti verslo idėjomis, arčiau susipažinti vieniems su kitais, aptarti bendradarbiavimo galimybes. Teikiamas paslaugas, naujausius gaminius ar verslo sprendimus pristato gamintojai, organizacijos, smulkaus ir vidutinio verslo įmonės iš 10 skirtingų pramonės sektorių.

Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Vidmantas Japertas džiaugiasi pavykus sukurti tradiciją, kuri palaikoma jau kelerius metus: „Norisi pasidžiaugti, kad sukūrėme tradiciją, kuri yra puoselėjama su viltimi, tikėjimu bei didžiuliu užsidegimu. Tai yra didžiausias verslo renginys, tradicinė vieta, kurioje galima parodyti sukurtus naujus produktus ir pasisemti naujų idėjų ateities lūkesčiams, planų įgyvendinimui.“

Siūlo įvairias prekes, paslaugas
Verslo atstovas Ramūnas patikina, kad dalyvavimas parodoje iš tiesų naudingas, nes šiauliečiai iš pirmų lūpų gali išgirsti atsakymus į rūpimus klausimus. Jis pasakoja, kad šiauliečiai domisi, kada bus atidaryta „Lyros turgavietė“.

„Smagu gyventojams pranešti, kad atidarymas numatomas 2018 m. pavasarį. „Lyros turgavietę“ jau baigiame įrengti pietinėje miesto dalyje, kur žmonės, atvažiavę po darbų, galės ramiai apsipirkti ir įsigyti įvairiausių prekių ir paslaugų“, – sako Ramūnas.

UAB „Pramuštgalvis“ atstovė Lijana mano, kad dalyvavimas verslo parodoje – tai puikus būdas įmonėms priminti apie save, o gyventojams – galimybė pasikonsultuoti su specialistais: „Dalyvaujame parodoje, nes norime priminti apie save ir papasakoti, ką veikiame. O pasiūlyti galime labai daug: plačiaformatę spaudą, tūrinių raidžių iškabas, kitus gamybinius dalykus, kuriuos galime pagaminti pagal užsakymą.“

Ragina keliauti ir linki sveikatos
Artėjant šventėms šiauliečiai itin susidomėjo naujametėmis kelionėmis. UAB „Kelionių centras“ atstovė Pranė patikina, kad parodos metu apie populiariausias kelionių kryptis šiauliečiai galės sužinoti viską. Beje, ji prisitaria, kad šiuo metu itin išpopuliarėjo kelionės į Gardiną, Lvovą. Gyventojai vis dar mėgsta keliauti po Europą, Lietuvą, Latviją.

„Mes siūlome įvairių ir nebrangių kelionių, džiaugiamės, kad sulaukiame daug klientų“, – sako Pranė.

Toli nenukeliausi, jeigu nesirūpinsi savo sveikata. Žolininkė Adelė Karaliūnaitė sako, kad šiauliečiai vis labiau vertina natūralius produktus, todėl ji ragina atvykti į parodą ir sužinoti, kokį poveikį turi įvairios žolelės.

„Esame Šiaulių krašto žmonės, čia visi savi, mums gera Šiauliuose būti. Smagu, kad žmonės sugrįžta prie gamtinio požiūrio į sveikatą. Pas mane galima atrasti ne iš toli atvežtus prieskonius, bet rankomis surinktų žolelių žavesį ir naujų produktų, pavyzdžiui, žolelėmis dygsniuotą kepuraitę“, – atvykti į parodą kviečia Adelė.

Verslo ir pasiekimų paroda „Šiauliai 2017“ tęsis gruodžio 1-2 d. Gyventojai kviečiami apsilankyti tarptautinėje konferencijoje ir kituose renginiuose.

2017 11 30 08

„Pramuštgalvis“ siūlo išlikti originaliems.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2017 11 30 10

Šiauliečiai domisi, kada bus atidaryta „Lyros turgavietė“.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

2017 11 30 07

Žolininkė siūlo gydytis žolelėmis.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų