2013-01-19 25

Dienraščio „Šiaulių naujienos“ prenumeratoriams koncertą dovanojo Sauliaus Sondeckio menų mokyklos akordeonininkų orkestras, diriguojamas mokytojos ekspertės Marytės Markevičienės.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

daugiau nuotrauku

Laima TRUMPYTĖ
Ketvirtadienio vakare Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų mokyklos salėje vyko tradicinis „Šiaulių naujienų“ dienraščio prenumeratorių ir redakcijos darbuotojų susitikimas.
Šio susitikimo tikslas – padėkoti šauniesiems „Šiaulių naujienų“ skaitytojams už ištikimybę laikraščiui, bendradarbiavimą su redakcijos darbuotojais ir sužinoti prenumeratorių nuomonę apie dienraštį.

Jubiliejinis padėkos vakaras
Jau ne pirmus metus dienraštis „Šiaulių naujienos“ rengia padėkos vakarus ištikimiems laikraščio prenumeratoriams. Tačiau pastarasis susitikimas – ypatingas, jubiliejinis.
Juk 1923 metų gruodžio 21 pradėtas leisti mūsų laikraštis, nors kelis kartus ir keitęs pavadinimus, šiemet švenčia savo 90-metį. Todėl šiemet jis skaitytojus – šiauliečius ir ne tik šiauliečius – nustebino pasikeitusia savo išvaizda.
Dienraščio „Šiaulių naujienos“ gero bičiulio, kurį galima vadinti ir bendradarbiu, dizainerio Viliaus Purono dėka laikraštis pasipuošė vienu iš senųjų, jau istoriniu pavadinimo šriftu ir stilizuotu Šiaulių herbu.
Kažkiek pasikeitė ir dienraščio kitų, ne tik pirmojo, puslapių dizainas ir skaitytojams pateikiamų publikacijų turinys kartu išlaikant pamėgtas rubrikas ir priedus.
Kadangi dienraštis savo jubiliejų švęs tik gruodį, jo išvaizda ir turinys dar bus tobulinami atsižvelgiant į skaitytojų pageidavimus ir specialistų pasiūlymus.
„Šiaulių naujienų“ redakcija pažada viena – kad stengsis, jog dienraštis taptų kuo aktualesnis, informatyvesnis, patrauklesnis skaitytojams.
Todėl šiais metais numatoma kas mėnesį publikuoti straipsnius apie „Šiaulių naujienų“ 90-mečio ir 777-metį švęsiančių Šiaulių istoriją, žymius miesto žmones, skaitytojų pasiūlytas jų gyvenimo istorijas, atnaujintus sporto ir kultūros priedus, rengti skaitytojų konferencijas ir konkursus.
Ir visa tai dienraščio skaitytojams, kurių, ko gero, jau penktoji karta neįsivaizduoja savo rytinės arbatos puodelio nepavarčius spaustuvės dažais kvepiančio naujausio dienraščio „Šiaulių naujienos“ numerio.

Prenumeratorių skaičius didėja   
Tai, kad Šiauliams ir krašto žmonėms dienraštis yra būtinas, rodo kasmetinis, nežiūrint į tai, ar metai kriziniai, ar ne, „Šiaulių naujienų“ prenumeratorių skaičiaus didėjimas.
Pasak dienraščio „Šiaulių naujienos“ direktoriaus Artūro Laurecko, prenumeratorių skaičius didėjo ir vis didėja.
„Didėja, nes nuolat vykdomos įvairios prenumeratos akcijos – tiek prenumeruojant dienraštį metams, tiek trumpesniam laikotarpiui“. – sako A. Laureckas.
Pavyzdžiui, šių metų pradžios pasiūlymas užsiprenumeruoti „Šiaulių naujienas“ vasario mėnesiui tik už devynis litus yra toks populiarus, kad net dienraščio direktorius A. Laureckas negalėjo ketvirtadienio susitikime įvardyti tikslaus prenumeratorių skaičiaus, kuris kinta kas valandą. Tiesiog skaitytojai dabar gali dienraštį užsisakyti neišeidami iš namų – elektroniniu paštu ar tik paskambinę telefonu.
„Mes turime daugiau nei šešis tūkstančius prenumeratorių ne tik Šiauliuose, bet ir visoje apskrityje, todėl visi jie nesutilptų nė Šiaulių arenoje“, – šmaikštavo direktorius.
A. Laureckas omenyje turėjo tik tuos prenumeratorius, kurie užsisako „popierinį“ laikraščio variantą, o iš viso prenumeratorių yra gerokai daugiau, nes ypač užsienyje gyvenantys šiauliečiai, kurie nori sekti miesto žinias, jau antrus metus entuziastingai prenumeruoja laikraštį elektroniniu būdu – PDF formatu.
Jei dar būtų priskaičiuoti tie skaitytojai, kurie „Šiaulių naujienų“ publikacijas skaito dienraščio internetinėje svetainėje, bendras laikraščio skaitytojų skaičius būtų itin įspūdingas.
Tad suprantama, kad į tradicinį „Šiaulių naujienų“ padėkos vakarą, nors ir labai norėjosi, nebuvo įmanoma pakviesti visų ištikimųjų prenumeratorių, tad teko burtais atrinkti tik penkiasdešimt.

Sondeckiečių dovana „Šiaulių naujienų“ skaitytojams
Jau antrus metus iš eilės „Šiaulių naujienų“ prenumeratoriams skirtas vakaras vyko Sauliaus Sondeckio menų mokykloje, nes ši mokymo įstaiga ir jos darbuotojai taip pat yra ilgamečiai ir ištikimi dienraščio skaitytojai.
Žymioji akordeono mokytoja ekspertė Marytė Markevičienė prisipažino, kad „Šiaulių naujienas“, kurios prieš du dešimtmečius vadinosi „Raudonoji vėliava“, skaitanti nuo vaikystės – šį laikraštį prenumeravo dar jos tėvai. O fortepijono vyresnioji mokytoja Raimonda Sližienė džiaugėsi, kad dienraštyje kasdien atrandanti visą reikalingiausią ir naujausią informaciją, kuria galinti pasidalyti ir su mokiniais, ir su kolegomis.
Tad R. Sližienės vedamame Sauliaus Sondeckio menų mokyklos tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatų koncerte – menų mokyklos ir dienraščio redakcijos dovanoje šauniesiems prenumeratoriams – buvo daug kalbama apie „Šiaulių naujienas“.
Koncertą pradėjo mokytojų Marytės ir Jono Markevičių vadovaujamas mokyklos akordeonininkų orkestras – daugelio įvairių konkursų ir festivalių laureatas – su soliste saksofonininke Greta Karnatkaite, mokytojo Ramūno Jonaičio mokine, jis atliko įspūdiną „Trimitininkų melodiją“.
Solistės Rugilė ir Kornelija su orkestru sugrojo „Paryžiaus kaskadas“, Austėja Adomaitytė su orkestru atliko „Linksmąjį regį“ ir vėl Greta – nostalgiškąją Gleno Milerio „Serenadą“.
Sužavėtiems puikaus gyvo garso koncerto padėkos vakaro dalyviams aplodismentais apdovanojus akordeonininkų orkestro atliktą maršą, į salę atskubėjo S. Sondeckio menų mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, vadovaujamas trimito mokytojo metodininko Egidijaus Jankausko.
Šis kolektyvas kasmet surengia daugiau kaip dešimt įvairiausių koncertų, dalyvauja daugelyje miesto renginių, festivalių ir net sporto varžybų. Tad, anot koncerto vedėjos R. Sližienės, yra tikra pamaina miesto profesionaliam pučiamųjų instrumentų orkestrui.
Tai E. Jankausko vadovaujamas orkestras ir įrodė atlikdamas klasikines Džordžo Geršvino, Oliverio ir kitų kompozitorių pjeses, kurias itin mėgsta bigbendai.
Už puikų koncertą S. Sondeckio menų mokyklos orkestrams visų susirinkusiųjų vardu dėkojo dienraštį leidžiančios bendrovės direktorius A. Laureckas.

Vakaro dalyviai pelnė prizus
Antroji dienraščio „Šiaulių naujienos“ prenumeratorių ir redakcijos darbuotojų susitikimo dalis prasidėjo direktoriaus A. Laurecko kalba, kurios metu jis pristatė laikraščio jubiliejinių metų koncepciją, naujoves ir kartu pažadėjo, kad bus išlaikytos visos geriausios dienraščio tradicijos.
Po to, kaip ir kasmet, šauniesiems ir ištikimiesiems dienraščio „Šiaulių naujienos“ prenumeratoriams buvo suteikta galimybė dalyvauti metinėje loterijoje – patiems išsidalyti prizus: vertingas knygas, lietuviškos estradinės ir pasaulinės klasikinės muzikos kompaktines plokšteles, kuponus į sveikatinimo centrus.
Loterijoje pralaimėjusiųjų nebuvo.
Šių metų susitikime su prenumeratoriais populiariausi prizai pasirodė besančios kompaktinės plokštelės, o ne grožinė literatūra kaip ankstesniais metais.
Taigi ketvirtadienio vakare penkiasdešimt įvairiuose Šiaulių miesto rajonuose gyvenančių šiauliečių išsidalijo dienraščio „Šiaulių naujienos“ prizus.
„Žurnalistai, rašykite dar daugiau!“
Ilgametė kultūros darbuotoja ir „Šiaulių naujienų“ prenumeratorė Ona Staškuvienė šiemetinio susitikimo su redakcijos darbuotojais metu džiaugėsi: „Aš esu šio laikraščio patriotė nuo 1965 metų, kai apsigyvenau Šiauliuose. Gerai prisimenu metus, kai laikraštis vadinosi „Raudonoji vėliava“ ir aš pati jam rašiau apybraižas ir kitas publikacijas. Tada laikraštis buvo paprastesnis, kitokiomis temomis rašė korespondentai.
Šiandieninėse „Šiaulių naujienose“ daugiau išsamių ir įvairių straipsnių, daugiau visokios informacijos. Ypač man įsiminė praėjusiais metais spausdinti straipsniai apie senuosius Šiaulius, Romualdo Baliutavičiaus feljetonų sarkazmas, žinios pirmuosiuose puslapiuose apie įvykius mieste.
Kiekvienas laikraščio numeris – man tarsi nauja knyga, kurioje galima sužinoti, kiek daug renginių vyksta mokyklose, darželiuose, perskaityti naudingų patarimų, kaip saugoti sveikatą. O kaip smagu šeštadieniais savo malonumui, o ne prizui spręsti kryžiažodį.
Tiesiog, žurnalistai, rašykite taip pat įdomiai, kaip ir dabar, tik rašykite dar daugiau!“

2013-01-19 26

Mokytojo Egidijaus Jankausko vadovaujamas pučiamųjų instrumentų orkestras sužavėjo vakaro dalyvius.2
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

2013-01-19 24

Tradiciniame „Šiaulių naujienų“ dienraščio prenumeratorių ir redakcijos darbuotojų susitikime skaitytojai buvo supažindinti su laikraščio jubiliejinių metų koncepcija.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

2013-01-19 27

„Šiaulių naujienų“ prenumeratorė Ona Staškuvienė: „Aš esu šio laikraščio patriotė nuo 1965 metų.“
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Į viršų