Sekmadienį baigėsi 2017 metų Lietuvos irklavimo čempionatas.

Suaugusiųjų varžybų antrąją dieną startavo dvi šių metų pasaulio čempionate dalyvausiančios komandos – moterų porinė dvivietė ir vyrų porinė keturvietė.

Moterų porinių dviviečių finale Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė distanciją įveikė per 6 min. 59,1 sek. ir beveik minute aplenkė antrąją vietą užėmusias Ugnę Juzėnaitę ir Kamilę Žilionytę.

Taip pat tvirtai savo rungties finalą laimėjo ir vyrų porinė keturvietė, kurią irkluoja Dovydas Nemeravičius, Martynas Džiaugys, Rolandas Maščinskas ir Aurimas Adomavičius.

Šiemet visas varžybas, kuriose dalyvavo, laimėję irkluotojai Lietuvos čempionato finale 2 km įveikė per 5 min. 45,7 sek., o antrąją vietą užėmusi komanda trasoje sugaišo 6 min. 18 sek.

Į rugsėjo paskutinę savaitę JAV vyksiantį pasaulio čempionatą taip pat vyks porinę dvivietę irkluojantys Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris bei pavienio irklo keturvietė, kurią Trakuose šeštadienį irklavo Povilas Stankūnas, Saulius Ilonis, Giedrius Bieliauskas ir Dominykas Jančionis.

„Sunku dabar vertinti mūsų komandų pasirodymą, nes Lietuvos vidiniame čempionate joms trūksta konkurencijos. Pamatysime viską pasaulio čempionate. Tai bus sudėtingos varžybos, nes laukia tolima kelionė, adaptacija. Stengsimės viską padaryti, kiek galima geriau, o tikslas – atvežti kuo daugiau medalių“, – po varžybų kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mykolas Masilionis.

Parengta pagal LIF

Į viršų