Buvusio Libijos diktatoriaus Muamaro Kadafio (Muammar Gaddafi) štabo viršininkas Bašeras Salehas (Basher Saleh) gyvena Prancūzijoje, nepaisant to, kad JAV jam taiko sankcijas ir jo ieško Interpolas, praneša agentūra AP.

Prezidentas Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy) antradienį patvirtino, kad B. Salehas yra Prancūzijoje. M. Kadafio sąjungininko buvimas šalyje kelia problemų Prancūzijos prezidentui. N. Sarkozi neseniai buvo apkaltintas, kad M. Kadafio režimas siūlė finansuoti jo rinkimų kampaniją 2007 metais. N. Sarkozi kaltinimus neigia. Apklausos rodo, kad per antrą rinkimų ratą sekmadienį prezidentui nepavyks iškovoti antros kadencijos.

JAV vyriausybė teigia, kad B. Salehas buvo M. Kadafio štabo viršininkas ir ministrų kabineto vadovas. Prancūzijos tinklalapis "Mediapart" ir laikraštis "Canard Enchaine" užsiminė, kad N. Sarkozi jam leido gyventi Prancūzijoje mainais už praeityje padarytas paslaugas. N. Sarkozi tai neigia. Jis pripažino, kad B. Salehas yra Prancūzijoje, ir teigė, kad jį priimti buvo nuspręsta pasitarus su Libijos valdžia, nes jo šeima gyvena Prancūzijoje.

Interpolo tinklalapyje skelbiama, kad dėl Libijoje išduoto arešto už sukčiavimą ieškomas vyras yra Baširas al Šrkavis (Bashir al-Shrkawi), o ieškomo asmens nuotraukose vaizduojamas B. Salehas. N. Sarkozi teigė, kad Prancūzija perduos B. Salehą, jei bus patvirtina, kad jo ieško Interpolas. Pasak prezidento, vyriausybė bendradarbiauja su Libijos valdžia ir sprendžia, ką daryti su B. Salehu.

Kai Interpolas įtraukia asmenį į ieškomųjų sąrašą, tai reiškia, kad visos agentūros narės yra raginamos tą žmogų sulaikyti.

Eltos inf.

Į viršų