Laurynas Birutis pagaliau nuskynė ir savaitės MVP laurus. Į Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynybos sieną atsimušęs, tačiau Alytaus „Dzūkiją“ į neviltį varęs „Šiaulių“ aukštaūgis savaitės žaidėju balandžio mėnesį tapo pirmąjį kartą.

Pirmosiose savaitės rungtynėse L. Birutis pelnė tik 8 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko vos 14 naudingumo balų – tai buvo vienos prasčiausių jo sezono rungtynių. Vis dėlto savaitgalį prieš „Dzūkiją“ reabilitavęsis „Šiaulių“ lyderis pelnė 19 taškų, atkovojo 12 kamuolių, blokavo 2 metimus ir surinko 33 naudingumo balus.

Tai buvo naudingiausios „Šiaulių“ lyderio rungtynės nuo kovo 3 d.

Į naudingiausiųjų penketą prie L. Biručio prisijungė ir jį kamuoliais maitinantis Donatas Sabeckis, Kėdainių „Nevėžį“ į dvi pergales atvedęs Aleksandras Zacharovas, Panevėžio „Lietkabelio“ lyderis Žanis Peineris bei lyderio vaidmenį Prienų-Birštono „Vytaute“ iš bendrapavardžio perėmęs Egidijus Dimša.

„Šiaulių“ ekipos aikštės generolas D. Sabeckis prieš „Lietuvos rytą“ buvo arti trigubo dublio. Gynėjas pelnė 9 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Iš viso šią savaitę D. Sabeckis rinko po 15,5 taško, atliko po 7 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 22,5 naudingumo balo.

Parengta pagal Šiaulių krepšinio klubą „Šiauliai“

Į viršų