Ankstyvą trečiadienio rytą Šiaulių miesto savivaldybėje šurmuliavo jaunimas – miesto meras Artūras Visockas jaunuosius Šiaulių sportininkus sveikino su iškovotomis prizinėmis vietomis Europos ir Pasaulio čempionatuose. Prie vieno stalo susėdo ir apie pasiekimus sporte pasakojo imtynininkė Kamilė Gaučaitė, BMX dviračių sportininkas Gabrielius Pabijanskas, radijo pelengacijos čempionė Miglė Šarpilo, Lietuvos jaunių (iki 18 metų) regbio-7 rinktinė ir visų jų treneriai. A. Visockas jaunuolius sveikino ir linkėjo jiems siekti savo užsibrėžtų tikslų ir būti siektinais pavyzdžiais savo draugams.

Imtynininkė K. Gaučaitė parvežė pasaulio čempionato bronzą
Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykusiame pasaulio jaunių moterų imtynių čempionate Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė Kamilė Gaučaitė svorio kategorijoje iki 70 kg, iš 18 dalyvių, užėmė trečią vietą ir į Šiaulius parvežė bronzos medalį. Mergina pasakojo, kad tokių rezultatų pasiekė tik sunkiu savo ir trenerio A. Kaselio darbu bei dideliu užsispyrimu. „Neneigsiu, labai jaudinausi. Treneris prieš kovą pasakė, kad esu geriausia. Aš tuo patikėjau, susiėmiau ir nugalėjau“, – sakė pasaulio jaunių moterų imtynių bronzininkė K. Gaučaitė. Lietuvos moterų imtynių komandai išvyka į Tbilisį buvo sėkmingiausia šalies imtynių istorijoje. Komandų rikiuotėje lietuvaitės užėmė 14-tą vietą tarp 33-jų ekipų. Mūsiškėms trūko vos dviejų taškų, kad įšoktų į pirmą dešimtuką. K. Gaučaitės medalis yra viso labo ketvirtas mūsų šalies sportininkių apdovanojimas, iškovotas pasaulio arba Europos moterų imtynių čempionatuose.

G. Pabijanskui – Europos BMX dviračų taurės etapo bronza
Į Šiaulius medalį parvežė ir BMX dviračių sportininkas Gabrielius Pabijanskas. Praėjusį savaitgalį  Prancūzijoje surengtas septintasis bei aštuntasis Europos BMX dviračių taurės etapai. Vaikinų jaunimo grupės varžybose šiaulietis abu kartus pateko į finalą ir bendroje dešimties etapų įskaitoje užėmė trečią vietą. Dalindamasis įspūdžiais G. Pabijanskas pasakojo, kad teko susidurti su sunkumais. „Prieš pat varžybas prapliupo lietus, taigi penktadienio važiavimas buvo perkeltas į šeštadienį. Buvo sunku, nes per vieną dieną teko pravažiuoti du etapus“, – pasakojo vaikinas.

Tai nesutrukdė G. Pabijanskui užkopti ant apdovanojimų pakilos. Jaunojo sportininko tikslai – patys aukščiausi. Jis ir toliau sportuos bei sieks geriausių rezultatų, nes Gabrieliaus tikslas – dalyvavimas olimpiadoje.

Šiose varžybose dalyvavo 99 dalyviai iš 18 valstybių.

Auga nauja regbio karta
Šiauliai dažnai vadinami regbio sostine. Lietuvos jaunių regbio rinktinės pagrindas – šiauliečiai. Iš 12 žaidėjų net 8 yra šiauliečiai. Būtent Lietuvos jaunių (iki 18 metų) regbio-7 rinktinė sekmadienį  Vengrijoje pademonstravo fantastišką žaidimą ir iškopė į Europos elitą. Jie Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyro finale, po neįtikėtino trilerio 24:19 (19:0), nugalėjo Švedijos komandą ir tapo nugalėtojais. Vaikinai susitikimo metu buvo ne itin kalbūs, tačiau akyse atsispindėjo džiaugsmas ir padėka vienas kitam. Jaunuoliai dėkojo komandos draugams už puikų žaidimą, komandinį darbą. Vienas kitą papildydami jie teigė, kad važiuodami į čempionatą turėjo tik vieną tikslą – iškovoti pirmąją vietą. Tuo tarpu komandos treneris tikino žinojęs, kad komanda žais gerai, bet nemanė, kad seksis taip gerai.

Neįprasta sporto šaka
Sportinė radijo pelengacija – reta ir neįprasta sporto šaka. Norvegijoje neseniai vyko Europos jaunių radijo pelengacijos čempionatas, kuriame šiaulietė Miglė Šarpilo, besiruošianti varžyboms Šiaulių jaunųjų technikų centre, bendroje įskaitoje iš daugiau nei 30-ties dalyvių užėmė trečią vietą. M. Šarpilo pasakojo, kad daugelis šią sporto šaką gretina su orientaciniu sportu – skirtumas tik tas, kad vietoje žemėlapio su punktais gaunamas radijo imtuvas, o miške esantys siųstuvai skleidžia tam tikrus signalus. Pagal skleidžiamus signalus reikia orientuotis ir rasti reikiamą punktą. Kaip teigė M. Šarpilo, sunkiausia yra suprasti, ką konkrečiai šioje sporto šakoje reikia daryti, o  varžybose – psichologinis pasiruošimas.

2016 09 21 09
Šiaulių miesto savivaldybėje buvo pasveikinti į miestą su medaliais grįžę jaunieji sportininkai.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų