Vakar vyko Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkcės salės atidarymo ceremonija. Tuo pat metu vyko ir Sporto gimnazijos Paskutinio skambučio šventė. Įvairių sporto šakų sportininkų treniruotėms pritaikyta daugiau nei 3000 kv. metrų ploto salė. Modernaus ir vienintelio tokio objekto regione statyba kainavo 2,85 mln. eurų. 1,9 mln. eurų skirta iš Valstybės investicijų programos, dar beveik milijoną eurų pridėjo Šiaulių miesto savivaldybė. Šį naująjį sporto kompleksą palaimino ir Jo Ekscelencija Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Šiaulių sporto gimnazijos daugiafunkcės salės atidarymo ceremonijoje koncertavo Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokiniai ir šokių kolektyvas „Incognito“.

Investicija į Lietuvos jaunimą
Šiaulių sporto gimnazijos direktorė Irma Abromaitienė pasakojo, jog prieš pusmetį abiturientai vaikščiojo nuleidę galvas ir vis kartojo, jog neįžengs į šią sporto salę.

„Aš jiems sakiau: tikrai įžengsime. Dėkoju statybų bendrovei, kuri padėjo įvykdyti šį pažadą. Jūsų visų darbas ir ryžtas davė startą šiam visam projektui. Jei ne miesto parama, jei ne ištartas „taip“, nebūtų atrastos reikalingos lėšos šiam projektui įgyvendinti. Aš tikiu, kad ši investicija į jauną žmogų atneš rezultatų. Tai yra investicija ne tik į jauną šiaulietį, bet ir į Lietuvos jauną žmogų, nes gimnazijoje mokosi 70 proc. įvairių Lietuvos regionų mokiniai. Tikiu, kad čia užaugs ne vienas Lietuvos rinktinės, olimpinės rinktinės narys ir bus olimpinis prizininkas“, – teigė  I. Abromaitienė.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas teigė, jog šis statinys įeina į pačių geriausių statinių dešimtuką. Taip įrodoma, jog valstybės investicijų lėšos naudojamos tikslingai, aiškiai ir suprantamai.

„Su  buvusiu Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi, dabartiniu Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu aiškiai buvo sutarta, kad Šiauliai yra atraminis Šiaurės Lietuvos miestas, ir reikia kažką daryti įvairiose srityse, jog Šiauliai nemažėtų. Ši gimnazija pritraukia daug žmonių. Žinome, jog didesnė dalis gimnazistų yra ne iš Šiaulių, vadinasi, planas veikia. Šiaulių miestas tikrai turės perspektyvą ir laikas ta perspektyva patikėti, kurti savo gyvenimus čia“, – sakė meras.

Imtynių salė pavadinta R. Bagdono vardu
Simbolinės sporto salės atidarymo juostą kirpo gimnazijos direktorė I. Abromaitienė, meras A. Visockas, sporto salės statybininkų atstovas Dovydas Latvinskas, buvęs Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas A. Butkevičius, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius ir Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Buvęs Ministras Pirmininkas A. Butkevičius teigė, jog prisimena tą dieną, kada čia buvo atidaryta sporto gimnazija: „Prisimeni, kiek reikia nueiti kelio, kad būtų pasiektas norimas tikslas. Sėkmės kelias nėra lengvas ir trumpas. Lietuvoje žinau tik du projektus, kurie buvo pastatyti per trumpą laikotarpį. Tai Palangos koncertų salė ir ši sporto salė.“

Kūno kultūros sporto departamento generalinis direktorius E. Urbanavičius sakė, jog tai pavyzdys, kad kai visi nori to paties, visi siekia to paties ir visi gali tai padaryti.

Šiaulių sporto gimnazijos direktorė I. Abromaitienė įteikė vardinius sporto salės spintelių raktus moterų imtynių sporto atstovei Danutei Domikaitytei, taekwondo kovotojai Klaudijai  Tvaronavičiūtei ir tinklinio sporto atstovui Arnui Rumševičiui.

Renginio pabaigoje buvo parodyta imtynių salė, kuri yra pavadinta 1965 m. pasaulio imtynių čempiono Rimanto Bagdono vardu.

2018 05 25 16

Moterų imtynių sporto atstovei D. Domikaitytei įteiktas vardinis sporto salės spintelės raktas.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų