Vasarą vis daugiau žmonių renkasi laiką praleisti lauke. Miesto centre, lauko kavinėse, prie fontanų bei parkuose tikrai sutiksime ne vieną nusprendusį čia praleisti laisvą popietę ar vakarą.

Ieva LIUBŠYTĖ
Tad dienraščio „Šiaulių naujienos“ žurnalistai nusprendė pasivaikščioti po šiauliečių pamėgtas miesto vietas ir paklausti vietinių, ar Šiauliai tinkamai pasiruošę vasaros sezonui.
Išgirdome dvejopą nuomonę: vieni teigia, kad miestas tikrai apsitvarkė, yra gražus, pasipuošęs gėlynais, o ir su vaikais yra kur nueiti ir praleisti vasaros dieną. Kitų manymu, Šiauliai dar tikrai nėra pasiruošę vasarai: į akis krenta nenupjauta žolė bei nešvarios ir tuščios miesto gatvės.

Inga: „Dar nesame pasiruošę vasarai“
– Man atrodo, kad Šiauliai dar nėra pasiruošę vasarai. Šiandien ėjau pro šalį ir mačiau, kad mieste net žolė nenupjauta – tikrai nekaip atrodo. Šiaip centriniame Šiaulių bulvare, tai labai smagu praleisti laiką, čia gražu, o kur truputį paeini į šoną jau matai netvarką, tad tai miesto tikrai nepuošia.

Vilija: „Su vaikais tikrai yra kur nueiti“
– Manau, kad tikrai esame pasiruošę vasaros sezonui. Smagiausia ir svarbiausia, kad yra kur ateiti su vaikais ir smagiai praleisti dieną. Mes dažniausiai vasaros dienas ir leidžiame prie miesto fontanų, dar Beržynėlio parke.

Diana ir Renatas: „Mieste trūksta žmonių“
– Tikriausiai Šiauliai dar nelabai pasiruošę vasarai – mieste trūksta žmonių, vasariško šurmulio. Šiaip mes patys esame kuršėniškiai, tai galime pasakyti, kad Šiauliuose tikrai gražu, miestas stengiasi, puošiasi. Tad į šį miestą mielai atvažiuojame, bet manome, kad čia dar truputį kažko trūksta.

Ramutė: „Prasidėjo įvairios šventės“
– Mano nuomone, jau esame pasiruošę vasaros sezonui. Šiauliuose prasidėjo visokios šventės, įvairūs renginiai, tad yra kur nueiti ir tai tikrai pagyvina miestą. Be to, centriniame miesto bulvare prisodinta gėlių, viskas labai gražiai atrodo.

Klemensas: „Trūksta švaros“
– Manau, kad Šiauliai vasarai pasiruošę. Nors tvarkos gal ir truputį trūktų – „Trys nykštukai“ purvini, centrinio miesto bulvaro gatvė iš po švenčių purvina, reikėtų ją išvalyti. Tikiuosi, kad iki kitos šventės viskas bus sutvarkyta.

Angelė: „Kiek įmanoma, tiek susitvarkėme“
– Iš tiesų tikriausiai kiek įmanoma, tiek susitvarkėme prieš vasarą. Man pačiai karštas vasaros dienas patinka leisti centriniame miesto parke – čia vėsiau, niekas netrukdo, anūkas gali smagiai pasivažinėti dviračiu.

 

Į viršų