Šiandien – paskutinioji kalendorinės vasaros diena. Atrodo, jog nespėjome mirktelėti, kaip vasara pralėkė pro šalį. Kai kurie pėsčiųjų bulvare sutikti ir „Šiaulių naujienų“ kalbinti šiauliečiai per darbus net prie Baltijos jūros nesuspėjo nuvažiuoti, yra ir tokių, kurie lankėsi svečiose šalyse ir kupini naujų įspūdžių grįžo į darbus. Tačiau atostogoms reikia ne tik gero oro ir pinigų, bet ir joms skirti pakankamai laiko. Kai kurie vasarą paaukoję darbui šiauliečiai pailsėti planuoja bent rudenį. Kiti kalbinti tikisi, jog dar ir rugsėjis šiluma palepins atostogaujančius Lietuvoje.

Audronė: „Šią vasarą atostogavau“
– Esu pensininkė, todėl su didžiuliu noru atostogauju kasdien. O jei apie tikras atostogas, tai šiemet atostogavau – buvau Šventojoje pailsėti, daug laiko praleidau degindamasi prie Prūdelio. Tai galiu pasakyti, kad šią vasarą atostogavau. Manau, kad be reikalo žmonės skundžiasi, kad ši vasarą yra bloga, nes man ji puiki. Gal kokiems ūkininkams ir bulvės nuo lietaus mirko, aš nežinau. Kai pirksiu ir matysiu kainas, bus viskas aišku. Buvo gražių dienų liepos ir rugpjūčio mėnesiais, tad visi kas norėjo, tie ir pailsėjo.

Dalius: „Atostogavau vos tik savaitę“
– Šią vasarą daug dirbau. Atostogavau vos tik savaitę, bet planuoju atostogas rudenį. Šį kartą rinksiuosi poilsį Lietuvoje ir greičiausiai laukia netolimos ekskursijos. Mažokai vasarą buvo gražių ir saulėtų dienų. Kai atostogavau tą vieną savaitę, oras pasitaikė taip pat nekoks. Tikėkimės  rudenį bus gražesnės atostogos, nes labai norisi poilsio ir gražių saulėtų dienų.

Alina: „Vasarą puikiai pailsėjau ir man užteko saulėtų dienų“
– Atostogavau, buvau nuvykusi iki Palangos pailsėti. Stengiausi kuo daugiau laiko praleisti su draugais, nes kai prasideda mokslo metai, sporto sezonas, visai neturiu laiko poilsiui. Šią vasarą puikiai pailsėjau ir man užteko saulėtų dienų. Be to, kad ir lijo lietus, poilsiauti nesutrukdė, nes koks skirtumas – lyja ar ne, jei šalia gerų draugų kompanija.  

Irina: „Labai gera buvo ši vasara“
– Man labai gera buvo ši vasara. Turėjau laiko net ir patinginiauti. Auginu dvyliktokę, tad jau laikas ruoštis mokyklai. Visos šeimos laukia didžiulis krūvis, nes reikės galvoti, ką dukra veiks toliau. Auginu plaukikę, buvusią Lietuvos čempionę, todėl turime didesnių tikslų, kurių sieksime toliau kartu.

Zenonas: „Mano darbas yra mano atostogos“
– Mano darbas yra mano atostogos. Jau keturiasdešimt metų esu karatė ir bušido treneris. Pailsiu, kai važiuojame į sporto stovyklas prie jūros, keliaujame po Europą. Lietuvoje buvo tikra lietuviška vasara, todėl man labai patinka ir lietuviška saulė, ir lietūs.

Zita: „Manau, kad rugsėjis dar palepins gražiu oru“
– Ši vasara buvo labai gera, nes man labiau patinka, kai nėra labai jau karšta. Vasarą neturėjau laiko atostogauti, tačiau manau, kad dar rugsėjis palepins oru ir bus dar tų progų kur išvažiuoti ir pailsėti. Dabar džiaugiuosi anūku, todėl ir nesinori niekur vykti poilsiauti.

Mindaugas: „Lietuvoje visada trūksta saulėtų dienų“
– Man visas gyvenimas yra atostogos, o poilsiavome užsienyje. Lietuvoje visada trūksta saulėtų dienų, todėl tenka atostogas planuotis užsienyje. Šiaip patinka poilsiauti ir Lietuvoje, tačiau ši vasara labai lietinga, todėl atostogavome užsienyje.

Viktorija: „Gera vasara buvo, nes kiekvieną dieną maudžiausi tvenkinyje“
– Taip, spėjau paatostogauti. Keliavau su vyru, poilsiavome drauge. Nors ir Lietuvoje yra pramogų, tačiau kartais keliaujame į užsienį papramogauti. Man šiaip visai gera ši vasara buvo, nes kiekvieną dieną maudžiausi tvenkinyje, kad ir lauke buvo vos penkiolika laipsnių.

Loreta: „Ši vasara yra tikra gera lietuviška vasara“
– Taip, kaip ir visi žmonės, atostogavau ir aš. Daug kas skundžiasi blogu oru šią vasarą, tačiau aš kažkaip nepastebėjau to blogo oro, nes man ši vasara yra tikra gera lietuviška vasara. Buvome ir iki užsienio nuvykę pakeliauti, tačiau didžiąją dalį atostogų vis dėlto leidome Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad ši vasara tokia puiki.  

Laima : „Džiaugiuosi, kad ir Lietuvoje yra kur pailsėti“
– Esu pensininkė, todėl, galima sakyti, visada atostogauju. Tačiau vis dar dirbu užsienyje, nes antraip Lietuvoje nepragyvenčiau. Džiaugiuosi, kad man pavyko sugrįžti į Lietuvą, kai dar šilta. Lietuvoje su dukra aplankėme Žemaitiją, vykome į kelionę Pasvalio link, lankėmės Klaipėdoje. Džiaugiuosi, kad ir Lietuvoje yra gražių vietų, kurias smagu aplankyti, jose pailsėti.

Jūratė: „Nespėjau paatostogauti, nes nuo sausio mėnesio dirbau“
– Nespėjau paatostogauti, nes nuo sausio mėnesio dirbau. Tačiau vis tikiuosi, kad dar šiemet suspėsiu pailsėti. Pirmi metai, kai niekur net ir savaitgaliais nebuvo kada išvykti. Galvoju, kad galbūt rugsėjį pavyks paatostogauti. Svajoju apie atostogas užsienyje. Galvoju, kad būtų gerai aplankyti Izraelį.

Sandra: „Atostogavau šią vasarą Nidoje“
– Taip, atostogavau šią vasarą Nidoje. Užteko laiko poilsiui, pramogoms. Man viskas buvo puiku, nors ir vasara per daug gražiu oru nelepino. Tačiau tikiuosi, jog bus gražus ruduo. Jau planuoju rudens atostogas užsienyje, tačiau kur tiksliai vyksiu, dar nepasisprendžiau.

Į viršų