Kai ant palangės jau dygsta pomidorai, svogūnai ir kiti žalumynai, o lauke jau skleidžiasi pirmieji pavasario žiedai, retas kuris dar tikėjosi kovo mėnesį išvysti sniegą. Tačiau gamta papokštavo ir praėjusį savaitgalį į Lietuvą sugrįžo žiema. Storu sniego sluoksniu, kai kur net iki 15 centimetrų, baltai pasidabino ir Šiauliai. Ta proga kalbinome miestiečius norėdami sužinoti, ar jiems netikėtai grįžusi išdykėlė žiema buvo maloni. Iš nuotraukų internetiniuose socialiniuose tinkluose matyti, jog labiausiai sniegu džiaugėsi mažiausieji, kurie pasinaudojo paskutine galimybe lipdyti iš sniego besmegenius. Sniegas nuotaiką pakėlė ir suaugusiems, kurie rimtų planų neturėjo, todėl su malonumu stebėjo už lango krintančias snaiges. Nors buvo ir tokių, kurių planus žiema sutrukdė – teko vėl grįžti prie šiltesnių paltų, atidėti pasivaikščiojimus lauke su keturkojais augintiniais ir vaikais ar net stabdyti jau įsibėgėjusius statybos darbus.

Gyventojai prognozuoja, jog gali dar ir iki Velykų išdykėlė žiema pasiliks, tačiau dėl to nei vienas per daug nesiskundžia, nes jau keleri metai iš eilės tikros lietuviškos žiemos taip ir nesulaukiame. Be to, dar daugelis žmonių ir taip vaikščioja apsirengę žieminiais paltais, automobiliai gatvėmis rieda su žieminėmis padangomis, tad iškritęs sniegas didelių problemų nekelia.

Regina: „Žiema problemų nekelia“
– Ne. Kol kas atostogauju, todėl žiema problemų nekelia. Atėjusi žiema ir nuotaikos negadina, nes tikrosios žiemos mažai turėjome. Man visoks oras geras, todėl gražu ir sniegą už lango matyti.

Teresė: „ Galime dar pasidžiaugti žiema“
– Ne, nesutrukdė. Man net labai smagu, kad sugrįžo žiema. Nenorėjau net kad greičiau sušiltų oras, nes reikia poilsio ir vaismedžiams, kitiems augalams. Galime dar pasidžiaugti žiema, o ir gamtai nuo to tik geriau.

Irena: „Man smagu, kad pasnigo“
– Man smagu, kad pasnigo ir nuo to tik geresnė nuotaika. Sniegu kam džiaugtis mano šeimoje nėra, nes dukra gyvena užsienyje, tačiau pačiai netikėtai iškritęs sniegas net patiko.

Virginijus: „Sniegas netrukdo išeiti į gatvę“
– Nebuvo jokių rimtų planų, todėl nieko ir nesutrukdė sugrįžusi žiema. Manau, kad bet kokiu oru reikia daugiau vaikščioti pėsčiomis, o tai ypač sveika man. Tad ir sniegas netrukdo išeiti į gatvę. Juk sniegas laikinas, kad ir jis yra iškritęs pavasarį, todėl šioje vietoje didelių problemų nematau.

Asta: „Jau galėtų sugrįžti pavasaris “
– Šiek tiek pakoregavo planus, nes dabar šalta. O kai šalta, su vaiku nebegalime išeit pasivaikščioti, todėl mums laukas net būtinas. Atsibosta keturios sienos namuose, todėl stengiamės kuo daugiau eiti į lauką. Jau galėtų sugrįžti pavasaris, tada bus šilčiau ir maloniau vaikštinėti lauke.

Viga: „Man gerai, bet kokiu oru“
– Nuotaikos, kad sniegas iškrito, tai nekokios, nors rimtesnių planų kažkokių ir nesugriovė. Man gerai, bet kokiu oru. Net gražu buvo žiūrėti, kai šeštadienį snigo. Turėjome tik mėnesį rimtesnės žiemos, todėl dabar turėjome galimybę vėl pasidžiaugti žiema.

Žymantas: „Manau, kad net gerai, jog pasnigo“
– Ne, nepakoregavo, o ir mano darbui iškritęs sniegas neturėjo jokios įtakos. Manau, kad net gerai, jog pasnigo, nes turėjome dar kartą pasidžiaugti sniegu. Smagu ir vaikams, kai netikėtai tiek daug pasnigo.

Darius: „Sniegas pakišo koją“
– Atvirai mums sniegas šiek tiek pakišo koją. Anksčiau ir sėja prasidės šiemet, reikės dirbti žemę. Girdėjome, kad ir dar sulauksime žiemos. Ypač sniegas trukdo statyboms, kurios jau prasidėjusios.

Rimantas: „Sugrįžusi žiema planų nepakeitė“
– Man sugrįžusi žiema planų nepakeitė ir nuotaikos nepablogino. Tiesiog džiaugiuosi tokiu oru, koks jis yra už lango.

Liuda: „Žiema didelių problemų kaip ir nekelia“
– Kol kas nieko neplanavau, nes reikia tvarkyti sveikatą, todėl sniegas didelių problemų kaip ir nekelia. Sodo darbai nerūpi, nes esu miesto žmogus, daug metų dirbau vertėja. Tačiau turiu pudelytę, kurią reikia vesti į lauką pasivaikščioti, tai jai dabar labai šalta. Tai dėl jos tik ir turiu  problemų. Tačiau kartu lauksime šiltesnių orų ir pavasario.

Danutė: „Pakoregavo, nes jau norėjosi pavasariško garderobo“
– Pakoregavo. Buvau susiruošusi plonesnę, pavasariui skirtą, aprangą, o pasnigus reikėjo rinktis šiltesnius rūbus. O taip norėjosi pavasario. Svarbiausia kuo greičiau pakeisti aprangą ir batus, nes suruoštas naujas garderobas laukia, kada bus galima pasipuošti.

Šiaulietė: „Ne, tikriausiai, nepakoregavo“
– Ne, tikriausiai, nepakoregavo. Visai gerai, kad grįžo žiema. Tegul ji grįžta. Ne visiems patinka žiema, o man nuo jos visai nepykina.

Į viršų