Šiaulių Simono Daukanto gimnazijos IIIm klasės mokinė Gabija Ulinskaitė 2018 m. vasarą dvi savaites savanoriavo Vokietijoje. Atsakingas darbas, puikūs bendravimo įgūdžiai ir vokiečių kalbos žinios atvėrė tolimesnius kelius.

O gegužės 1-5 dienomis Gabija yra pakviesta į seminarą Wünsdorfe, prie Berlyno, o vasarą jau vadovaus savanorių stovyklai Vokietijoje.

Dalijamės Gabijos patirtimi: „Vienas iš pačių geriausių atsiminimų yra savanoriavimas Vokietijoje.

Programoje dalyvavo jaunimas iš Čekijos, Vengrijos, Ukrainos, Slovakijos, Ispanijos ir Kinijos. Šios stovyklos vienas iš tikslų buvo padėti Paplitz kaimo gyventojams. Todėl kiekvieną dieną dirbome po 6 valandas įvairiausius darbus: dažėme muziejaus tvorą, tvarkėme bažnyčią, skaldėme akmenis, tvarkėme miške esantį memorialą, skirtą Antrojo pasaulinio karo aukoms paminėti.

Laisvo laiko metu važiuodavome dviračiais prie ežero. Žinoma, ne visada viskas įvyksta sklandžiai ir mums teko patirti sunkumų, kai keli dviračiai sugedo, tačiau komandinis darbas mums padėjo bet kurioje situacijoje. Be to vykdavo „šalių vakarai“, kurių metu atstovas iš šalies turėjo pagaminti tradicinį patiekalą, pristatyti ką nors išskirtino apie savo šalį. Tai buvo labai puiki proga pažinti kitas kultūras. Taip pat pakeliavome ir po Vokietiją, važiavome į Berlyną, ten pamatėme pagrindinius lankytinus objektus bei nuvykome į Drezdeną.

Per tas dvi savaites mes visi labai artimai susibendravome. Vokietija paliko labai šiltą įspūdį.

Po savanorystės stovyklos sulaukiau pasiūlymo kitais metais atvykti darbuotis kaip vadovė. O pakeliui namo susipažinau su vokiečių šeima, kuri kitai vasarai pasiūlė darbą. Buvo tikrai įspūdinga, nes planuoju studijuoti Vokietijoje ir džiaugiuosi kiekviena galimybe patobulinti ir praktiškai pritaikyti savo vokiečių kalbos žinias!“

Į viršų