Mes, inžinerinės klasės mokiniai, rašo Justina Balčiūnaitė, Ii klasės mokinė, iš ryto vykome į Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyrių gaminti moliūgų tyrės. Taip pradėjome savo ilgalaikį projektą. Nuvykę ten, pasiskirstėme į 3 grupes. Pirmoji grupė gamino moliūgienę su apelsinais, citrinomis ir gvazdikėliais. Antroji – su obuoliais ir cinamonu. Na, o trečioji – su spanguolėmis ir imbieru. Virdami matavome temperatūrą kas 5 minutes ir viską užrašėme į darbo lapus. Taikėme sukauptas teorines žinias praktiškai, stebėjome cheminius procesus. Išvirę moliūgienę supilstėme į stiklainius. Darbas vyko sklandžiai, todėl jau tą patį vakarą moliūgų šventėje Frenkelio vilos sode pristatėme savo pačių virtą moliūgų tyrę. Visus vaišinome ir darėme apklausą – rinkome, kuri geriausia savo skoniu, kvapu bei išvaizda. Taigi degustacijos metu apklausę žmones išsiaiškinome, kuri yra skaniausia. Labiausiai visiems patiko tyrė su obuoliais ir cinamonu, taip pat, žmonių nuomone, ji buvo ir kvapniausia. Na, o išvaizdžiausia buvo pripažinta moliūgienė su spanguolėmis ir imbieru. Džiaugiamės, kad šis projektas patinka ne tik mums, bet yra puikiai vertinamas ir visuomenės. Tyrimą tęsime ir toliau, po atostogų.

Į viršų