VMI prie LR Finansų ministerijos spalio mėnesį organizavo viktoriną „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“. Renginio tikslas – gilinti mokinių žinias mokesčių srityje. Viktorina vyko dviem etapais, kuriuose dalyvavo Šiaulių universiteto gimnazijos III-IV klasių mokiniai.

Gimnazistai, vadovaujami mokytojos Kristinos Nosamienės, pirmajame etape nuotoliniu būdu atsakinėjo į klausimus, sprendė testą ir pateko tarp penkių geriausių komandų, kurios buvo pakviestos rungtis tarpusavyje antrajame etape. Antrasis viktorinos „Mokesčiai sugrįžta kiekvienam“ etapas vyko Šiaulių VMI. Atrinktos komandos demonstravo savo žinias mokesčių srityje. Šiaulių universiteto gimnazijos komanda ,,ŠUG‘ASAI“, kurią atstovavo Viktorija Norkevičiūtė, Evelina Petraitytė ir Eimantas Petraitis laimėjo, 2-ąją vietą, o komanda ,,Zefyrai“, į kurią įėjo Aistė Bungaitė, Jonas Žemaitis ir Mantas Venslovas laimėjo 3-iąją  vietą.

Smagu, kad ŠU gimnazijos mokiniai ne tik domisi ekonomika, mokesčių klausimais, dalyvauja mokymuose, seminaruose, bet ir patys kuria verslus: jau nuo pernai metų gimnazijoje sėkmingai veikia mokinių mokomosios bendrovės vadovaujamas sulčių ir kokteilių baras „Smoothie Rock“, o nuo šių metų spalio mėn. sėkmingai startavus bendrovė „Niam Niam“ džiugina mokinius ir mokytojus  sveikais džiovintais vaisiais ir daržovių traškučiais. Gimnazistų iniciatyva, veiklumas ne tik džiugina, bet skatina aplinkinius kurti naujas idėjas ir bendradarbiauti.

Į viršų