2013-02-01 37

Į tradicinį „Romuvos“ gimnazijos renginį „Kaip tau sekasi, pirmakursi?“ rinkosi buvę romuviečiai – septintosios laidos abiturientai.
„Romuvos“ gimnazijos archyvo nuotr.

Į tradicinį „Romuvos“ gimnazijos renginį „Kaip tau sekasi, pirmakursi?“ rinkosi buvę romuviečiai – septintosios laidos abiturientai. Šis renginys svarbus ne tik pirmojo kurso studentams, norintiems papasakoti apie savarankiško mokymosi kelią, svečių apsilankymas labai svarbus ketvirtų klasių mokiniams, kurie dar tik ruošiasi rinktis studijas, planuoja profesinę savo ateitį.
Buvę mokiniai dalyvavo netradicinėje pamokoje, kurią vedė net penkios gimnazijos mokytojos (anglų kalbos – Virginija Balandienė ir Ernesta Kazlauskienė, lietuvių kalbos – Dana Streckienė ir Gitana Trinkaitė, matematikos – Dalia Alasauskienė, o mokytojai talkino 3A klasės mokinės Ieva Balvočiūtė ir Eimantė Kalantaitė). Grupėse mokiniai rinko penkias sąvokas, susijusias su teigiamu gimnazijos vertinimu: „Klasių auklėtojos“, „Stadionas“, „Laisvas lankomumas“, „Modernumas,“ „Draugiška atmosfera“, „Bandelės“... Buvę mokiniai drąsiai vardijo ir taisytinus dalykus: nepakanka suoliukų prie gimnazijos, prasti šaligatviai, per garsiai čirškiantis skambutis, reikėtų daugiau minkštasuolių ir veidrodžių, per maža automobilių stovėjimo aikštelė... Visus trūkumus atidžiai svarstys mokinių Seimas.
Diskusijos metu pirmakursiai dalijosi studentiško gyvenimo patirtimi, džiaugėsi pasirinktomis studijomis, apgailestavo dėl padarytų klaidų ir, be abejo, nešykštėjo patarimų susirinkusiems trečiokams bei ketvirtokams.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų