Šeštadienį Baltijos vyrų tinklinio Čempionų lygoje baigsis reguliarusis sezonas. Jo finišas – intriguojantis mūšis tarp dviejų Lietuvos klubų – Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ ir „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“.  Šis mačas vyks Šiauliuose, SM „Dubysos“ sporto salėje.

Nors vilniečių rezultatai Baltijos lygoje yra kur kas geresni nei šių varžybų debiutantų šiauliečių, „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ klubas jau pagadino nervus ne vienam favoritui. Pirmojo rato rungtynėse Vilniaus ekipa namuose šiauliečius nugalėjo 3–0, tačiau Šiaulių ekipa sugebėjo iškovoti pergalę kovodama dėl Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) taurės.

Šiuo metu Baltijos čempionate „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ekipa užima ketvirtąją vietą. Jai reikalingas bent vienas taškas, kad užsitikrintų šią poziciją ir namų aikštės pranašumą ketvirtfinalyje. Tuo tarpu Šiaulių ekipai jau liko tik teoriniai šansai pakilti iki aštuntosios pozicijos. Tam reikia ne tik užtikrintos pergalės, bet ir palankių kitų rungtynių rezultatų.

„Kiekvienos rungtynės Baltijos lygoje yra svarbios. Tikiu, kad su kiekvienu maču mes įgauname vis daugiau patirties ir pasitikėjimo. Vilniaus ekipa yra gerai sukomplektuota, pasiekė daug pergalių. Pergalė šeštadienį  mums būtų labai svarbi ateities kovoms, – mintimis dalijosi Šiaulių ekipos treneris Modestas Strockis.  Žaisime namuose, turėsime savo žiūrovų palaikymą. Visi laukia gražių ir kovingų rungtynių. Pergalei reikės gero nusiteikimo ir žaisti savo žaidimą. Kas darys mažiau klaidų ir labiau norės, tas ir laimės.“

Vilniaus komandos stovykloje – neramios nuotaikos. Treniruotės metu rankos traumą patyrė vienas iš ekipos lyderių Dmitrijus Šlominas. Jis tikrai praleis rungtynes su šiauliečiais, o jį pakeis jaunasis Martinas Jesipenko.

„Mums paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse reikia bent taško, kad užsitikrintume norimą poziciją. Nepaisant Dimos traumos, mūsų tikslai šį savaitgalį nekinta. Pergalės Lietuvos derbyje visada būna labai svarbios žaidėjų psichologijai, nes su šiauliečiais gali tekti žaisti ir Lietuvos pirmenybių finale. Bet dabartiniame etape esminė užduotis – išvengti traumų“, – teigė Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis.

Parengta pagal LTF

Į viršų