Pirmą pergalę draugiškame „Minsk Cup 2017“ turnyre pasiekė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda. Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės antrajame kėlinyje 2:1 (0:0) palaužė perspektyvių Baltarusijos akademijos auklėtinių pasipriešinimą. „Gintrai-Universitetui“ įvarčius pelnė T. Kozyrenko ir A. Alekperova.

Pirmajame kėlinyje aikštėje vyravo kovingas futbolas, o komandos daug progų pasižymėti nesusikūrė. Vieną geriausių šansų besibaigiant kėliniui turėjo Zenatha Coleman, kuri po Simonos Veličkaitės perdavimo atsidūrė viena prieš varžovių vartininkę, tačiau smūgiavo virš skersinio.

Po pertraukos vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė, o spausti varžoves jų aikštės pusėje pradėjusios šiaulietės visiškai perėmė žaidimo kontrolę. Vis tik vienas iš retų Baltarusijos akademijos auklėtinių išpuolių baigėsi nesėkmingai – varžovė sugebėjo įtikinti rungtynių arbitrę pražanga baudos aikštelėje ir buvo skirtas 11 metrų baudinys į lietuvaičių vartus. Aušrai Klevečkaitei nepavyko išgelbėti komandos nuo įvarčio ir baltarusės išsiveržė į priekį – 0:1. Varžovių pelnytas įvartis tarsi įpykdė „Gintros-Universiteto“ žaidėjas, kurios jau po kelių minučių po tikslaus Tatjanos Kozyrenko smūgio išlygino rezultatą – 1:1. Išlyginusios pusiausvyrą Lietuvos čempionės neketino sustoti ir toliau spaudė varžoves. Baltarusijos ekipos gynėjų neatidumu įpusėjus antrajam kėliniui pasinaudojusi Ana Alekperova preciziškai tiksliu smūgiu į apatinį vartų kampą nuginklavo priešininkių vartininkę bei išvedė komandą į priekį – 2:1. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 12 minučių už grubią pražangą prieš T. Kozyrenko raudona kortele buvo nubausta Baltarusijos akademijos kapitonė. Vis tik per likusį laiką kiekybinės persvaros trečiu įvarčiu paversti nebepavyko. Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo „Gintros-Universiteto“ pergalę – 2:1.

Primename, kad lietuvaitės sužaidė lygiosiomis 1:1 su Baltarusijos čempionėmis Minsko „ZFK Minsk“ ekipa ir priešpaskutinę dvikovą turnyre su „ZFK Minsk-2“ komanda savo sąskaitoje turi keturis taškus.

Parengta pagal klubą „Gintra-Universitetas“

Į viršų