Vilniuje vyko Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) 2017 metų ataskaitos ir rinkimų konferencija, kurios metu buvo išrinkta organizacijos vadovybė, koordinuosianti LSFS veiklą artimiausius keturis metus.

Konferencijos pradžioje jos dalyvius pasveikino Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, o delegatai vienbalsiai į LSFS narius priėmė 73-ąjį narį – Lietuvos karatė federaciją.

Norą artimiausius keturis metus vadovauti LSFS išreiškė vienintelis kandidatas – ligšiolinis organizacijos prezidentas Rimantas Kveselaitis. Naujai kadencijai jis buvo išrinktas vienbalsiai. LSFS viceprezidentais buvo išrinkti Vida Kanišauskienė (Lietuvos sportinių šokių federacija), Romas Vitkauskas (Lietuvos karatė federacija), Edvinas Eimontas (Lietuvos futbolo federacija) ir Leonardas Čaikauskas (Lietuvos žolės riedulio federacija), o generaline sekretore perrinkta Agnė Vanagienė.

Tarp septynių prezidiumo narių išrinktas ir Lietuvos regbio federacijos (LRF) generalinis sekretorius, šiaulietis Irmantas Kukulskis.

„Manau, kad tai yra visos LRF komandos pasiekimas. LSFS įvertino LRF veiklą, kurioje per paskutinius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Sieksiu, kad LSFS keistųsi, o vykdomi projektai būtų patrauklūs, matomi ir įdomūs. Kol kas dar nebuvo prezidiumo susirinkimo, todėl nežinau, kokią veiklą kuruosiu, bet šį pasiekimą vertinu, kaip savo ir visos komandos darbo įvertinimą“, – sakė I. Kukulskis.

Parengta pagal LRF informaciją

Į viršų