Šeštadienį abi Lietuvos komandos – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ ir „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ – intriguojančia tarpusavio akistata baigė vyrų tinklinio Čempionų lygos reguliarųjį sezoną. Šiaulių klubas savo aikštėje 3–1 (21:25, 25:22, 25:22, 25:22) nugalėjo Vilniaus ekipą, bet į atkrintamąsias varžybas neprasibrovė.

Šiaulių ekipa su 33 taškais pakilo į devintąją vietą, bet Uozuolniekų „Poliurs“ (Latvija) klubo pergalė kitose rungtynėse neleido šiauliečiams dar labiau pasigerinti pozicijos. Vilniečiai su 51 tašku įvykdė savo svarbiausią tikslą – užėmė ketvirtąją vietą ir įgijo savo aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Šiaulių ekipai 16 taškų pelnė Edvinas Vaškelis, 13 – Arnas Rumševičius. Vilniaus komandoje rezultatyviausiai žaidė Robertas Juchnevičius (17 tšk.) ir Martynas Miliukas (14 tšk.).„Žaidimu nesu patenkintas, bet pergalė yra pergalė. Pagrindinė mūsų pergalės ir varžovų pralaimėjimo priežastis buvo vilniečių lyderio netektis“, – teigė Šiaulių komandos treneris Modestas Strockis. Kaip jau skelbta, prieš kelias dienas rankos traumą patyrė ir šiose rungtynėse žaisti negalėjo pagrindinis Vilniaus ekipos kėlėjas ukrainietis Dmitrijus Šlominas. Nors lūžio pavyko išvengti, lieka nedaug vilčių, kad jis spės atsigauti iki atkrintamųjų varžybų pradžios.

„Iškritus Dmitrijui iš rikiuotės, tiesiog sužaidėme taip, kaip galėjome. Žaidimo kokybė buvo labai prasta, todėl šias rungtynes galiu apibūdinti vienu žodžiu – nesąmonė. Pagal dabartinę situaciją, Dmitrijaus ketvirtfinalyje neturėsime, bet visas žaidimo lygis man kelia nerimo – nežinau, ar tai tik atsitiktinumas, ar tendencija“, – niūrių emocijų neslėpė Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis.

Šiaulių klubui tai buvo debiutas Baltijos lygoje. Nors jis garbingai atstovavo savo miestui ir šaliai, kartėlis dėl nepatekimo į ketvirtfinalį išliko.

„Tai mums buvo pirmi metai Baltijos lygoje, todėl didelių tikslų mums nebuvo iškelta. Vis dėlto, būtų smagu, jei būtume žaidę atkrintamosiose varžybose. Praradome keletą taškų sezono pradžioje, vėliau pralaimėjome tikrai įveikiamoms komandoms. Jeigu būtume išnaudoję savo šansus, ramiai užimtume septintąją vietą, bet apskritai pirmas blynas nėra prisvilęs. Rimtai pakovojome ir su Baltijos lygos favoritėmis Estijos komandomis, įgijome labai daug patirties. Tikiuosi, kad kitąmet vėl dalyvausime Baltijos lygoje ir ten turėsime dar daugiau Lietuvos komandų. Tai puiki terpė komandų ir žaidėjų tobulėjimui“, – pabrėžė M. Strockis.

Ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ekipa žais su penktoje pozicijoje likusia „Rakvere VK“ (Estija) komanda.

„Niekas nežino, kas bus ateityje – ar kitąmet mes kovosime dėl patekimo į finalo ketvertą, ar ne. Sporto pasaulyje stabilumą išlaikyti yra labai sudėtinga, todėl turime siekti visko, kas įmanoma jau šiemet. Dabar Vilniuje turėsime vienerias arba dvejas ketvirtfinalio rungtynes, todėl žiūrovų parama mums yra labai svarbi. Džiaugiuosi, kad šį sezoną per svarbiausias rungtynes mus palaiko daug žmonių, todėl jie gali mums padėti žengti į priekį“, – pabrėžė V. Burakinskis.

Parengta pagal LTF informaciją

Į viršų