Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė Žagarėje fiksavo dar vieną rekordą – aukščiausią kaliausę. Vyšnių festivalio dalyviams pristatoma rekordinė kaliausė – šiuolaikiška. Ji mūvi džinsais ir pasipuošusi skyriaus konditerių keptais riestainiais.

Rekordinę kaliausę išmatavo speciali komisija: pirmininkas, Žagarės seniūnas Saulius Kužmarskis, nariai – Šiaulių visuomenės veikėjas, dizaineris, kraštotyrininkas Vilius Puronas ir Žagarės regioninio parko direkcijos vyresnioji specialistė Modesta Bielskienė. Ji paskelbė, jog Prekybos ir verslo skyriaus kaliausė, vardu Draugystė, siekia 5 metrus 65 centimetrus.

Kaliausei sukurti reikėjo 9,3 metro balinto lino audinio ir 67 džinsinių kelnių, kurių pirkta iš dėvėtų drabužių parduotuvių, karolių ir auskarų, suvertų iš riestainių, kuriuos taip pat kepė Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė iš 7,5 kilogramo pilno grūdo kvietinių miltų. Viskas užtruko lygiai vieną dieną nuo 9 ryto iki maždaug 21 valandos.
Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenė garsėja rekordais – ilgiausio ir sunkiausio pyrago, didžiausio saldaus skruzdėlyno, rekordinio Velykų zuikio, milžiniško saldainio, didžiausio šokoladinio margučio ir kitų.

Rekordinė kaliausė buvo pristatyta Žagarės vyšnių festivalio organizuotame „Originaliausios kaliausės rinkimuose“. Šios išskirtinės kaliausės nuotrauka surinko daugiausiai „Lietuvos ryto“ skaitytojų simpatijų ir laimėjo pirmąją vietą.

Į viršų