Žengiami paskutiniai žingsniai dėl Šiaulių vaikų globos namų „Šaltinis“ bei Šiaulių miesto savivaldybės Sutrikusio vystymosi kūdikių namų reorganizacijos. Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Bartulis patikino, kad numatyti procesai vyksta sklandžiai, kaip planuota.

Paskyrė laikiną vadovą
Šiaulių miesto savivaldybės Tarybai pritarus minėtų įstaigų sujungimui, vykdomos numatytos užduotys. A. Bartulis sakė, kad jau yra paskirtas laikinas būsimų kompleksinių paslaugų namų „Alka“ centro vadovas. Juo tapo dabartinis Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namų direktorius Rimantas Žąsinas. Administracijos direktoriaus aiškinimu, kandidatūra atrinkta apsvarsčius visus įmanomus variantus. Jis įsitikinęs, kad R. Žąsinas veiks nešališkai abiejų įstaigų atžvilgiu ir priims teisingus sprendimus, kadangi ši sritis jam nesvetima.

Minėtam asmeniui Savivaldybės vardu suteiktas įgaliojimas iki lapkričio 29 d. įregistruoti naują įstaigą ir nuo to momento pradėti eiti laikino vadovo pareigas. Nuolatinėms vadovo pareigoms užimti bus skelbiamas atskiras konkursas. Tikimasi, kad konkurso laimėtojas darbą galėtų pradėti jau kitais metais.

Atleis daugiau nei 50 darbuotojų
Jau maždaug žinoma, kas laukia „Šaltinio“ ir Kūdikių namų darbuotojų. A. Bartulio teigimu, darbuotojams buvo suteikta teisė pasisakyti, ar sutinka toliau tęsti darbo santykius naujoje įstaigoje. Iš 68 „Šaltinyje“ dirbančių žmonių 59 sutiko pereiti pas naują darbdavį. 7 iš jų tokios galimybės atsisakė ir, praėjus vieno mėnesio įspėjamajam laikotarpiui, bus atleisti. 2 darbuotojai, šalių sutarimu, nusprendė iš darbo išeiti iš karto.

Prastesnė situacija Kūdikių namuose. Iš 70 darbuotojų 24 sutiko pereiti į naują įstaigą. 46 darbuotojai, praėjus atitinkamam įspėjimo terminui, bus atleisti. Planuojama, kad po reorganizacijos Kompleksinių paslaugų namuose iš viso liks dirbti 86 žmonės. Tai reiškia, kad praktiškai tie, kurie nusprendė likti, tie ir toliau dirbs šioje įstaigoje.

Administracijos direktoriaus sakė galintis patikinti, kad atleistiems darbuotojams bus išmokėta visa jiems priklausanti suma, kaip nustatyta LR darbo kodekse. Tam iš Savivaldybės biudžeto papildomai planuojama skirti 250 tūkst. eurų.

Išplės teikiamų paslaugų apimtį
Administracijos direktorius informavo, kad sujungus Kūdikių namus ir „Šaltinį“ nauja įstaiga – kompleksinių paslaugų namai ,‚Alka“ – teiks socialinės globos paslaugas vaikams iki 18 metų amžiaus (jeigu vaikas mokosi pagal bendrojo ugdymo ar profesinio mokymo programą – iki 21 metų), netekusiems tėvų globos ir (arba) turintiems negalią ar raidos sutrikimus ir jų šeimos.

Planuojama, kad kompleksinių paslaugų namuose ,‚Alka“ paslaugas gaus apie 140 gavėjų, iš kurių – apie 50 vaikų su negalia ir jų šeimoms bus teikiamos bendruomeninės paslaugos.

Į viršų