Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis vakar svečiavosi Šiauliuose. Lankėsi Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje, Šiaulių sanatorinėje mokykloje. Dalyvavo Šiaulių pramonininkų asociacijos ataskaitiniame renginyje. Susitiko su miesto vadovais bei gyventojais.

Aptarė Šiaulių universiteto likimą
Miesto Savivaldybėje vykusioje spaudos konferencijoje Ministras Pirmininkas sakė, kad Šiauliuose lankosi ne pirmą kartą. Pasidžiaugė mieste įvykusiais pokyčiais. Pasveikino miesto merą Artūrą Visocką su pergale rinkimuose ir šiek tiek papasakojo apie dabartinės Vyriausybės tikslus.

„Mūsų pagrindinis tikslas – kad Lietuva nebūtų dviejų greičių valstybė. Be Vilniaus yra ir kita Lietuva. Džiaugiuosi, kad praėjusiais metais darbo vietų visoje Lietuvoje sukurta daugiau negu Vilniuje, o tai labai svarbu kalbant apie regioninę politiką“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Užsiminė besidžiaugiantis, kad Šiauliuose priimami tiek miestui, tiek visai šaliai palankūs sprendimai, o įvairūs projektai įgyvendinami miestiečių naudai. Sakė, kad Vyriausybės paramos Šiaulių miesto savivaldybė gali tikėtis visada.

Ministras Pirmininkas išsakė savo nuomonę ir kitais miestui aktualiais klausimais. Patikino, kad Šiaulių universitetas, tapęs Vilniaus universiteto sudėtine dalimi, toliau išliks savarankiškas ir turės savarankišką finansavimą bei valdymo organus.

„Nors Šiaulių universitetas vadinsis Šiaulių akademija, vis tiek išliks su savarankišku ir autonomišku statusu. Kviečiu viso regiono jaunuolius rinktis studijas Šiaulių akademijoje ir rugsėjo 1-ąją prisijungti prie bendro čia jau studijuojančių studentų skaičiaus“, – kvietė S. Skvernelis.

Tiki Šiaulių oro uosto ateitimi
Spaudos konferencijos metu miesto meras pasmalsavo, ar Ministras Pirmininkas imsis kokių veiksmų dėl visuomeninių komitetų veiklos.

„Tikrai palaikau, kad turi būti konkurencija ir komitetų palaikymas. Komitetų laimėjimas savivaldos rinkimuose rodo, kad partijoms reikia pasitempti, reikia naujų idėjų ir žmonių. Komitetai atrado vietą mūsų politinėje sistemoje, dabar tiesiog jiems reikia dirbti miestiečių labui konkrečius darbus“, – atsakė Vyriausybės vadovas.

Merą, atrodo, toks atsakymas nudžiugino: „Klausimas užduotas, atsakymas gautas. Iš to turbūt akivaizdu, kad Ministrą Pirmininką palaikysiu prezidento rinkimuose.“

Savivaldybėje buvo aptarti klausimai ir apie Šiaulių oro uostą. Patikinta, kad Vyriausybė mato Šiaulių oro uosto potencialą.

„Prie šio klausimo mes dar grįšime. Artimiausiu metu su visomis interesuotomis pusėmis, tame tarpe ir krašto apsaugos ministru, susėsime prie bendro stalo, kad galėtumėme judėti į priekį, nes tikrai per ilgai šiuo klausimu nėra aiškumo“, – aiškino S. Skvernelis.

Ministrui Pirmininkui nepavyko išsisukti ir nuo klausimo apie emigraciją. Statistikos departamento duomenimis, ne tik iš Šiaulių, bet ir kitų šalies regionų jauni žmonės masiškai emigruoja į užsienį. Tad įdomu, kaip Vyriausybė vertina šią problemą.

„Nesutinku, kad bėga absoliučiai visi. Jaunimas turi išvažiuoti į užsienį studijuoti, bet mes tikrai matome ir grįžtančius žmones. Vidinė emigracija tarp regionų ir Vilniaus taip pat nebėra tokia, kokia buvo anksčiau“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Į viršų