Vyriausybės atstovas Šiaulių  apskrityje Vaclovas Volkovas teismui sakė nenorįs atskleisti damos, su kuria po darbo laiką leido savo patalpose, asmenybės, ir kurią sukeldamas juoko bangą jo advokatas Arūnas Koskus pavadino "neaiškia būtybe".
Redakcijos archyvo nuotr.
 
 
 
 
Benas RUDYS

Vyriausybės atstovui Vaclovui Volkovui nepavyko teisme „prastumti“ cenzūros - „Šiaulių  naujienų“ žurnalistui uždrausti apie jį rašyti.

Iš Ministro Pirmininko griežtą papeikimą gavęs Vyriausybės atstovas Vaclovas Volkovas nusprendė atsiteisti jam nemalonumų pridariusiam „Šiaulių naujienų“ žurnalistui. Kaip jau skelbta, nuobauda skirta po to, kai „Šiaulių naujienos“ po darbo, vėlų vakarą, Vyriausybės atstovo tarnybos patalpose užklupo neblaivų V. Volkovą su jauna moterimi. Tamsoje pasislėpusį V. Volkovą suradę policijos pareigūnai nustatė lengvą girtumo laipsnį. V. Volkovas ne tik gavo griežtą papeikimą, jį nubaudė ir Valstybinė darbo inspekcija.

Vyriausybės atstovo nuotykius su moterimi ir nustatytą lengvą girtumo laipsnį paviešinusį žurnalistą V. Volkovas apkaltino šmeižtu ir viešu įžeidimu. V. Volkovo atstovo – advokato Arūno Koskaus pateiktas prašymas teismui uždrausti „Šiaulių naujienų“ žurnalistui Mykolui Deikui tris mėnesius bet ką rašyti apie V. Volkovą teisininkams sukėlė nuostabą ir atlaidžią šypseną. Tad nenuostabu, kad vakar teismas šį prašymą atmetė. Nutartis neskundžiama.

Prašymas uždrausti rašyti apie V. Volkovą pateiktas po to, kai „Šiaulių naujienos“  paviešino, kaip darbo metu Vyriausybės atstovas tvarko asmeninius reikalus. Reaguodamas į publikaciją V. Volkovas piktinosi ir atsiųstame rašte mokė, kaip žurnalistas privalėjo "formuluoti klausimus" Ministro Pirmininko kanceliarijos personalo specialistei, kuri vienareikšmiškai pasisakė, kad tarnautojas panašiais atvejais turėtų imti nemokamų atostogų.

Teisme civiliai ir Karo policijos pareigūnai paliudijo, kad V. Volkovui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Be to, paaiškėjo, kad tą vakarą būta ne vienos, o daugiau moterų. 

Apklausiamas V. Volkovas painiojosi, prieštaravo pats sau, susidarė įspūdis, kad žmogus apskritai nelabai suvokia, kur yra, kas vyksta ir ko yra klausiamas. Prisipažino vartojęs alkoholį ir apgailestavo, kad sutiko papūsti į alkotesterį. Sakė nenorįs atskleisti moters, su kuria po darbo buvo tarnybinėse patalpose, asmenybės.  („Šiaulių naujienos“ jau seniai išsiaiškino ir šios damos asmenybę, ir valdišką darbovietę).

Į Kelmėje vykusį teismą (Šiaulių miesto apylinkės teismas nuo šios bylos nusišalino) V. Volkovą „atlydėjo“ ir „palaikymo komanda“: susikompromitavęs ekskomisaras Petras Keinys su pora bičiulių bei konkuruojančios kompanijos „Splius“ filmavimo komanda, kuriai V. Volkovas guodėsi, kad buvo nuskriaustas.  
 


Į viršų