Prisikėlimo aikštėje darbo grupės nariai nusprendė leisti rūkyti ten, kur šiuo metu stovi konteineris.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.
 
 
 
 
 
 
 
 
Zita KATKIENĖ

Vakar mieste triūsė  darbo grupė, sudaryta rūkymo vietoms ir jų dydžiui nustatyti bei įrengti draudžiamose rūkyti vietose. Dar vasario mėnesį  buvo priimtas sprendimas dėl draudimo rūkyti miesto viešose vietose. Nuspręsta rūkalius išvyti iš Beržynėlio parko, Prisikėlimo aikštės ir skvero prie Miesto savivaldybės, išskyrus rūkantiems numatytas ir ženklais ar užrašais nurodytas vietas.

Taigi vakar ir buvo sprendžiama, kur draudžiamose rūkyti vietose įrengti rūkymo vietas. Septynių žmonių darbo grupė, vadovaujama pirmininko Miesto infrastruktūros skyriaus vedėjo Arūno Adomaičio, primiausia apsilankė Beržynėlio parke. Pagalbon komisija pasikvietė Dainų bendruomenės pirmininką Virgilijų Balčių, kurio žodis ir buvo lemiamas. Pirmininkas nusprendė, jog rūkaliams geriausia vieta - parko kampe, esančiame netoli bažnyčios. „Čia nėra vaikų žaidimo aikštelių, vieta nuošali”, - komentavo savo sprendimą bendruomenės pirmininkas.

Darbo grupei atvykus į  Prisikėlimo aikštę, sprendimo teisė vėl buvo suteikta V. Balčiui. „Aš šioje vietoje pastatyčiau paminklą ir daugiau aikštėje nieko nedaryčiau”, - pareiškė pirmininkas. „Mes ne apie paminklą, apie rūkymo vietą turime kalbėti”, - paaiškino nariai.

Nuoširdžiai V. Balčius nustebo, kad ir viduryje miesto uždrausta rūkyti. Iniciatyvą perėmė  kiti grupės nariai ir netrukus nusprendė, jog tinkamiausia vieta - įėjimo takas į Prisikėlimo aikštę nuo SEB banko pusės. Šioje vietoje stovi šiukšlių konteineris, o turės būti įrengtas suolelis, lentelė su užrašu „Rūkymo vieta”, po kuria - antra lentelė - įspėjimų apie rūkymo pavojų sąrašas. Ir, žinoma, „urna”, į kurią rūkaliai kratys cigaretės pelenus.

„Tokios vietos įrengimas nemažai kainuos”, - stebimės.

 Darbo grupės pirmininkas Arūnas Adomaitis sumos dar nežino, dar bus skaičiuojama ir projektuojama.

„Sunkiausia bus nuspręsti, kur nerūkymo vietą nustatyti skvere prie Miesto savivaldybės, nes ši vieta prie „Centukų” fontano sutraukia labai daug jaunimo”, - baiminosi darbo grupės narė Vitalija Pelenienė. Po ilgų svarstymų rūkaliams parinkta vieta prie viešojo tualeto.  
 

  
Į viršų