Šeštadienį 17 valandą Šiaulių arenoje prasidės Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito diviziono rungtynės. Jose „Šiaulių” krepšininkai priims kovingai nusteikusius svečius iš Estijos – Talino „Kalev/Cramo” ekipos atstovus.

Tai bus antroji šių komandų tarpusavio dvikova šį sezoną. Primename, kad praėjusių metų lapkritį traumų ir ligų gerokai praretinta Saulės miesto ekipa į Estijos sostinę atvyko su devyniais krepšininkais ir buvo priversta pripažinti šeimininkų pergalę rezultatu 85:79 (24:21, 21:19, 17:17, 23:22). Tąkart po mačo „Šiaulių” treneris Antanas Sireika sakė vyrams priekaištų dėl kovingumo tikrai neturintis.

Šįvakar svarbus bus kiekvienas taškas. Nuožmioje kovoje dėl geresnės pozicijos prieš atkrintamąsias varžybas žutbūtina kiekviena pergalė, tad Saulės miesto krepšininkams teks gerokai paplušėti. Beje, per šias rungtynes su šiaulietiška apranga turėtų debiutuoti antrasis „Šiaulių” latvis -  24 metų 201 cm ūgio Maris Gulbis. Jau rašėme, kad vos tik atvykęs į Šiaulius, per trečiadienį vykusią treniruotę ekipos naujokas įrodę esąs vertas patikimo snaiperio vardo. Per savo karjerą Rygos „Barons” (2002-2005 ir 2006-2007 m.), Vloclaveko „Anwil” (2005-2006), Valmieros „Lačplėsa alaus” (2005-2006), Rygos VEF (2007-2009) ir Jelgavos „Zemgales” marškinėlius vilkėjęs kairiarankis M. Gulbis krepšinio aikštelėje demonstravo savo sugebėjimus ir lengva ranka „šaudė” iš trijų taškų zonos.

Anot „Šiaulių” komandos vyriausiojo trenerio Antano Sireikos, iš pradžių buvo bandoma surasti tipišką sunkųjį krašto puolėją - atletišką, po krepšiais pasigalynėti galintį aukštaūgį. „Maris nėra įprastas „ketvirtos” pozicijos krepšininkas, jis nėra toks atletiškas, bet turi kitų pranašumų - jis jaunas, greitas, energingas, taiklią ranką turintis žaidėjas, kuris gali kautis ir baudos aikštelėje, ir įskraidinti tritaškį”, - sakė strategas.  

Į viršų