Lina JUREVIČIŪTĖ
Nors ketvirtadienio vidurdienį lauke kaulus laužė šaltis, tačiau pasipiktinusių šiauliečių tai neišgąsdino ir jie susirinko prie savivaldybės išreikšti savo nuomonę dėl didinamos vandens kainos ir neišmokėtų atlyginimų lopšelių-darželių darbuotojams.  Su plakatais, vandens buteliais ir veido kaukėmis, vėliavomis maždaug pusšimtis piketuotojų reikalavo valdžios dėmesio ir atsakomybės už priimamus sprendimus.
Piktinosi didinamomis vandens kainomis
 
Prieš paskutinį šių metų Miesto tarybos posėdį prie Šiaulių miesto savivaldybės pastato susirinko trys grupelės piketuotojų.  Dvi grupelės piketavo dėl didinamų vandens kainų, o dar vienoje grupelėje būriavosi lopšelių-darželių auklėtojos. 
 
„Nors ir šalta, tačiau privalome miesto valdžiai pasakyti, ką apie jų sprendimus galvojame. Kiek galima taip iš žmonių tyčiotis? Vanduo Šiauliuose jau tampa auksiniu ir greitai bus žmonėms nebeįkandamas”, - sakė didinamomis vandens kainomis pasipiktinusi šiaulietė Nijolė Malakauskienė. 
 
Kitame būrelyje pasipiktinimą didėjančiomis vandens kainomis reiškė pensininkai. 
 
„Esame pasipiktinę. Pensijas mažina, o vandenį brangina. Nejaugi miesto valdžia galvoja, kad mes tokie kvaili ir nesuprantame, kas čia vyksta. Sako, nėra pinigų, skriaudžia visus, o ponui Mikučiauskui etatą surado ir pinigėlių jam skirs. Tegul nebejuokina su tokiais pareiškimais”, - piktinosi pensininkų atstovė Zita Valčiukienė. 
 
Lopšelių-darželių auklėtojos nebeturi ką valgyti
 
Sąžiningai uždirbtų, tačiau nemokamų atlyginimų piketuodamos prie savivaldybės prašė ir lopšelių-darželių auklėtojos. 
 
„Mes dar negavome atlyginimų už lapkričio mėnesį. Už gruodį irgi žada nemokėti. Mūsų atlyginimai ir taip vos ne minimalūs ir tų pačių pinigėlių negauname. Yra tokių darbuotojų, kurios iš kuklaus savo atlyginimo visą šeimą turi išlaikyti. Gėda, kad miesto valdžia lopšelių-darželių auklėtojoms švenčių proga įteiks tokias dovanėles”, - „Šiaulių naujienoms” sakė lopšelio-darželio „Voveraitė” profsąjungos pirmininkė Sigyta Murzienė. 
 
Politikai pabūgo šalčio
 
Į Tarybos posėdį ateidami politikai matė piketuojančius šiauliečius, tačiau ne visi išdrįso išeiti ir su jais pasikalbėti. 
Pro langą prie Tarybos posėdžių salės piketuotojus stebėjęs Tarybos narys Vytautas Peleckis sakė, kad pasikalbėti su piketuotojais laukan neisiąs – šalta. 
Tačiau piketuotojai tikslo nepasiekė. 19-ai Tarybos narių balsavus „už”, trims „prieš” ir penkiems susilaikius vandens kaina padidinta 61 centu. Ir dabar kainuos 5,48 lito (be PVM). 
Pažadų dėl atlyginimų negavo ir lopšelio-darželio auklėtojos. Opozicija bandė „spausti” valdančiuosius, kad šie ieškotų pinigų auklėtojų atlyginimams, tačiau valdininkai atsakė, kad tai būtų nesąžininga pinigus sutaupiusių biudžetinių įstaigų atžvilgiu.
 
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 

Į viršų