Piliečių kvietimą ignoravę Darbo partijos atstovai mieliau rinkosi puotą, tik į ją „Demokratijos“ klubo lankytojų jau nekvietė. Nuotraukoje – Darbo partijos Šiaulių skyriaus pirmininkas, milijonierius Aidas Gedvilas.

 
 
Mykolas DEIKUS
Jau daugiau kaip pusmetį į diskusijų klubą „Demokratija“ besirenkantys šiauliečiai juokauja, kad valdžioje esančios partijos bijo jų kaip velniai kryžiaus. Palėbauti į savivaldybę politikai traukia žymiai noriau.
 
Politikai renkasi rinkėjus
 
Klubui vadovaujanti Sąjūdžio pirmeivių Šiaulių skyriaus pirmininkė Irena Vasinauskaitė sako, jog likus metams iki rinkimų klubas nusprendė kviestis politikus. Anot I. Vasinauskaitės, žmonėms reikia pamatyti gyvus politikus, kad galėtų apsispręsti, už ką balsuoti. Ir nepraleidžia progos pašmaikštauti. Jeigu jau nelaukia rinkėjų Savivaldybės priimamajame, tai rinkėjai patys padeda politikams – kviečiasi juos pas save.
 
Visuomenės veikėjos žodžiais, pati sunkiausia užduotis - prisikviesti valdančiosios koalicijos atstovus. Taip ir nepavyko prisišaukti dvejų Darbo partijos atstovių Šiaulių miesto taryboje – Angelės Kavaliauskienės ir Danutės Martinkienės (mero patarėja, - red. past.). 
 
I. Vasinauskaitė juokauja, kad kitą savaitę po kvietimo darbiečiai patys sukurnėjo į savivaldybės salę „nekviesti“, tik jau klubo neįsileido – vyko partijos skyriaus susirinkimas, o po to - puota.
 
Tačiau labiausiai pribloškė liberalcentristų atstovo Vaclovo Vingro atsakymas. I. Vasinauskaitė sakė, kad buvęs bendražygis iš Sąjūdžio laikų labai atsakė atvirai. Esą pasitarę liberalcentristai nusprendė neiti ten, kur renkasi ne jų rinkėjai. 
 
Diskusijai vadovauja gerbėjai
 
I. Vasinauskaitė atviravo, kad ją nustebino toks požiūris. Juo labiau kad klube yra nemažai ir liberalcentristų bei kitų partijų gerbėjų.
„Mes laikomės tokios tradicijos, kad diskusijai vadovauja būtent pakviestosios partijos gerbėjas. Būtume prašę diskusijai vadovauti paties mero šeimos draugės“, - sakė I. Vasinauskaitė. Jos žodžiais, kai šie argumentai buvo pateikti, V. Vingras pažadėjo dar kartą kvietimą apsvarstyti su partiečiais. 
„Tačiau šį kartą jų atsisakėme mes“, - sakė klubo vadovė.
 
Klubą „pabrokija“ ne visi
 
I. Vasinauskaitės žodžiais, lengviausia prisikviesti opozicijos atstovus. Antai socdemai „susiorganizavo“ per kelias minutes.
Vis dėlto ateina ir valdančiosios daugumos atstovai. Antai konservatorė, medikė Birutė Marija Paplauskienė   negalėjo ateiti pati, tai „atsiuntė“ Dainų asmens sveikatos priežiūros centro direktorių Praną Andriuškevičių. „Buvo labai geras susitikimas, nes P. Andriuškevičius supažindino su pacientų teisėmis“, - sako I. Vasinauskaitė. Kitą savaitę atėjo ir pati B. M. Paplauskienė, kuri pusantros valandos atsakinėjo į susirinkusiųjų klausimus.
 
I. Vasinauskaitė sako, jog ateinantį mėnesį ketina pradėti kviestis politologus, o dar vėliau ateis eilė ir miesto valdžiai atsakyti į piliečių klausimus.

Į viršų