Nuo gegužės 1-osios Šiauliuose nebus galima rūkyti Prisikėlimo aikštėje, Beržynėlio parke ir skverelyje prie Šiaulių miesto savivaldybės. Taip po ilgų diskusijų nusprendė ketvirtadienį posėdžiavusi Šiaulių miesto savivaldybės taryba.
 
 
Nedraudžia rūkyti gimnazistų pamėgtoje rūkymo vietoje
 
Klausantis ketvirtadienį posėdžiavusių politikų diskusijų susidarė įspūdis, kad pats svarbiausias ir aktualiausias klausimas politikams yra rūkymas. Maždaug pusvalandį politikai gyrėsi vieni kitiems, kad nerūko (kiti – kad rūko, bet vistiek palaiko šią idėją), pateikė užsienio pavyzdžius (esą kaip gerai ten – žmonės išprusę ir supranta, kad negalima rūkyti ten, kur draudžiama rūkyti). 
 
Komitetų posėdžių metu diskutavę politikai taip ir neapsisprendė, kurias miesto vietas reikėtų paskelbti nerūkymo zonomis, todėl Tarybos posėdyje buvo nuspręsta už kiekvieną rekomenduojamą nerūkymo zoną balsuoti atskirai.
 
Nerūkymo zonų idėją pasiūliusi Šiaulių bendruomenės sveikatos taryba rekomendavo rūkyti uždrausti keturiose miesto vietose: Prisikėlimo aikštėje, Beržynėlio parke, skverelyje prie Savivaldybės ir Kaštonų alėjoje. Komitetai siūlė nerūkymo zona paskelbti bulvarą bei uždrausti rūkyti masinių renginių metu. 
 
Nustebino Švietimo, kultūros ir sporto komiteto siūlymas nedrausti rūkyti Kaštonų alėjoje. Juk ne paslaptis, kad būtent į Kaštonų alėja pertraukų metu skuba parūkyti gimnazistai iš Didždvario gimnazijos. Šio komiteto rekomendaciją palaikė Tarybos nariai, tad rūkyti Kaštonų alėjoje bus galima. 
 
Neišdrįso uždrausti rūkyti bulvare
 
Politikų pritarimo nesulaukė siūlymas nerūkymo zona padaryti ir miesto bulvarą. Idėjos šalininkai nusileido ir rekomendavo drausti rūkyti bulvare su išlyga, kad bus galima rūkyti lauko kavinėse ir du metrai prie kavinių, barų, restoranų ir pan. Tačiau ir tokios išlygos dauguma politikų nepalaikė. Politikai nubalsavo „prieš” draudimą bulvare rūkyti. 
 
Draudimas rūkyti Miesto tarybos patvirtintose vietose (Prisikėlimo aikštėje, skverelyje prie Savivaldybės ir Beržynėlio parke) įsigalios nuo gegužės pirmosios. Per tą laiką Savivaldybės administracija įpareigota parengti draudimo rūkyti tvarką ir prie nerūkymo zonų nustatyti rūkymo vietas. 
 
"Šiaulių naujienų" inf
 
Vadimo SIMUTKINO nuotr. 
 

Į viršų