Savivaldybė atsisako Ežero gatvėje, ties senosiomis kapinėmis, įrengti pėsčiųjų perėją, todėl miestiečiai ir toliau rizikuos pakliūti po automobilių ratais.
Vaido SIMANAUSKO nuotr. 
 
 
 
Bronius KATINAS

Šiauliečių balsai į dangų neina, tačiau garantijų, ar neiškeliaus sielos, niekas negali duoti. Ypač kai valdininkai rūpinasi ne žmonėmis, o mistiniais sunkvežimiais.

Ežero gatvėje, ties senosiomis miesto kapinėmis, stovi pastatas, kuriame miesto meno žmonės turi įsirengę kūrybines dirbtuves. Kitapus į kapines vedančio takelio – gyvenamieji namai. Jau daugelį metų ir kūrybinių dirbtuvių savininkai, ir į kapines skubantys žmonės vargsta dėl elementaraus dalyko – neprisiprašo miesto valdžios, kad įrengtų pėsčiųjų perėją. Net parašai – kaip žirniai sienon.

Iš miesto centro leidžiantis Aušros tako laiptais perėja yra tik prie „Saulės“ laikrodžio aikštės. Tačiau perėjus gatvę nėra šaligatvio – tik trinkelės pločio juosta. Nesunku įsivaizduoti, kaip gėlėmis ir žvakutėmis nešini miestiečiai turi balansuoti, kai šalia švilpia sunkvežimiai.

Norint saugiai pereiti gatvę  tenka daryti pusės kilometro lanką pro lopšelį-darželį  „Ežerėlis“. Todėl į kapines skubantys žmonės rizikuoja pasiųsti dangun savo sielas – bėga per gatvę neleistinoje vietoje.

„Ežero gatve važiuoja sunkusis transportas, todėl dažnas jo stabdymas ir vėl pradėjimas važiuoti papildomai keltų triukšmą ir oro užterštumą“, - rašoma Savivaldybės atsakyme (kalba netaisyta). Tiesa, gal pusvalandį malėmės Ežero gatvėje, tačiau pravažiavo vos vienas sunkvežimis. Tad dėl mistinių sunkvežimių miestiečiai ir toliau rizikuos patekti po realių lengvųjų automobilių ratais. 
 


Į viršų