Piketuotojai jaučia grėsmę  dėl tradicinių šeimų nykimo. „Aš, tėtis ir mama –  normali šeima”, - tokia  nuomonė mirgėjo piketininkų plakatuose.

 

Inesa TARŠKUTĖ

Vakar po vidurdienio prie Šiaulių  miesto savivaldybės skambiais plakatais mojavo net seneliai su anūkais. Piketininkai baiminasi, kad valdžios atstovams leidus rengti gėjų  paradus, tradicinės šeimos gali pradėti sparčiai nykti.

Seksualinė  orientacija gali būti įgyjama?

„Norime išsaugoti tradicinę šeimą. Tikra šeima yra ta, kuri susideda iš mamos, tėčio ir vaiko”, - kalbėjo su dviem anūkais piketuoti atėjęs šiaulietis Virgilijus. Pasak piketininkų, tradicinė šeima turėtų būti viena iš didžiausių vertybių.

„Mes nebegalime žiūrėti į tai, kas vyksta mūsų šalyje. Jau reikia kažką daryti. Pradedame jaustis kaip žemės svečiais, tiek gėjų visur prilindę”, - susirūpinimą dėl tradicinių šeimų nykimo išreiškė Albertas.

„Imunitetas gali būti įgimtas ir įgytas, panašiai galima pasakyti ir apie netradicinės seksualinės orientacijos šeimose augančių vaikų orientaciją”, - įsitikinusi Valentina. Moters nuomone, niekas negali garantuoti, kad šeimose, sudarytose iš dviejų mamų ar dviejų tėčių, užaugęs žmogus dairysis į priešingos lyties atstovą.

Tarp valdžios atstovų  – gėjai ir lesbietės

Sąjūdžio pirmeivių  Šiaulių klubo pirmininkė Irena Vasinauskaitė juokavo, jog tai, kad piketas visiškai nesulaukė valdininkų dėmesio, kelia užkulisinių minčių. Visuomenininkė sako, kad tarkim, Europos Sąjungos struktūrose netradicinės orientacijos valdžios atstovų netrūksta.

Vienoje interneto svetainėje atlikta apklausa parodė, kad tos pačios lyties atstovų santuokai Dievo namuose netolerantiškesni vyrai. Beveik kas trečias vyras pasisakė esantis prieš tokius santuokos saitus, tokią nuomonę turėjo kas ketvirta dailiosios lyties atstovė. Tuoktis bažnyčioje norėtų daugiau kaip du procentai apklaustųjų, turinčių netradicinę seksualinę orientaciją. 
 

„Tikra šeima yra ta, kuri susideda iš mamos, tėčio ir vaiko”, - taip kalbėjo į piketą du anūkus atsivedęs Virgilijus. 

Vaido SIMANAUSKO nuotr.

Į viršų