Kiekviena statybų, kelių darbų ar bet kokių remontų įmonė kelia reikalavimus darbuotojams – kiekvienas jų turi mūvėti specialią aprangą ir avalynę. Bet nors kai kurie darbuotojai stengiasi apeiti tuos reikalavimus dėl kartais keliamų nepatogumų, aprangos reikalavimas yra labai svarus ir svarbus. Taigi, kodėl verta investuoti į darbo aprangą?

Apsauga nuo sužeidimų

Pats pirmiausias ir svarbiausias aspektas yra saugumas. Kiekvienoje srityje yra prieinama atitinkama darbo apranga. Statybose akcentuojama galūnių apsauga, todėl avalynė turi metalines pirštų apsaugas, visada naudojami šalmai ir tvirta apranga, kurią galima prisitvirtinti prie konstrukcijos dirbant aukštose vietose. Miške dirbantiems asmenims dažnai siūlomos storesnės kelnės, kurios apsaugo nuo įpjovimų.

Patogesnis darbas

Nors darbininkai neretai nori nusivilkti juos varžančius darbo švarkus bei naudoti kitokią avalynę – specialūs darbo rūbai yra sukurti maksimaliam patogumui dirbant. Pavyzdžiui, kombinezonai gal ir suvaržo jūsų lankstumą, tačiau su jais patogu priklaupti ant žemės arba nešti įvairius daiktus. Stora medžiaga jus daug geriau izoliuoja nuo liečiamų paviršių, todėl nereikia rūpintis dėl aštrių, nešvarių ar drėgnų daiktų, grindų.

Būsite lengvai pastebimi

Jeigu vairuodami pastebite kelkraščiu einantį žmogų, visada jį apvažiuojate kiek didesniu spinduliu. O jeigu šalia kelio arba kelkraštyje matote ryškiais darbo rūbais apsirengusį asmenį? Tada į galvą iškart peršasi mintis, kad šioje vietoje gali vykti kokie nors darbai ir reikia būti atsargesniam – tai yra vienas iš įrodymų, kad darbo apranga leidžia jus pastebėti lengviau. Tai ypač aktualu dirbant ne vienam, kadangi kolegos greitai pastebės jūsų vietą ir bus atidesni.

Darbovietėse visi lygūs

Ten, kur naudojami specialūs rūbai, niekas nėra išskirtinis. Šiuo atveju puikiai tinka pavyzdys iš mokyklos – vaikams suteikiamos uniformos tam, kad mokykla atrodytų tvarkingesnė ir vertingesnė, o mokiniai taip tampa visi lygūs, gali daugiau dėmesio skirti darbui ir nereikia rūpintis puošniais rūbais. Darbo rūbai suteikia naudos tiek įmonei, tiek darbuotojams.

2002291

Foto: Pexels.com

Speciali darbo apranga pigiau

Nors darbo rūbai parduodami įvairiose statybos medžiagų ir aprangos parduotuvėse, galite neskubėti važiuoti į vieną iš jų ir apsilankyti adresu www.senukai.lt. Čia siūloma įvairių rūšių, kokybiška darbo apranga už puikią kainą.

REKLAMA

Į viršų