05

Šiauliuose Aistė Smilgevičiūtė kartu su grupe „Skylė“ atliko naujos žemaičių tarme parašytos dainos „Upė upelė“ premjerą.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.


Lina ABROMAVIČIENĖ


Trečiadienio vakarą Šiaulių dramos teatro scenoje koncertavo Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“. Jau antrą dešimtmetį savo muzikinį bagažą renkantis savito braižo dainų autorius ir atlikėjas Rokas Radzevičius ir etninėmis spalvomis bei skaidria energetika išsiskirianti atlikėja Aistė Smilgevičiūtė nuoširdumu sužavėjo šiauliečius.
Vos tik įėjusi į sceną A. Smilgevičiūtė nedrąsiai ištarė „labas vakaras“. Gerbėjai už nuoširdumą pasitiko gausiais plojimais. Tiesa, dainininkę į sceną palydėjo ir mažiausiojo sūnaus riksmas. Vaiko balsas labai sujaudino žiūrovus.
Pasak A. Smilgevičiūtės, išeiti į sceną visada nedrąsu, ypač tada, kai užkulisiuose laukia vienerių metukų sūnus.
Šiauliuose A. Smilgevičiūtė atliko naujai paruoštos dainos premjerą. Naujoji daina parašyta pačios A. Smilgevičiūtės gimtąja žemaičių tarme. „Kadangi Šiauliuose gyvena ir daug žemaičių, šios dainos žodžiai turi būti suprantami jums“, - sakė dainininkė.
A. Smilgevičiūtė paaiškino ir dainos pavadinimo reikšmę. Anot jos, apdainuojama upė yra požeminė, kuri maitina kiekvieno iš mūsų sielą, suteikia vidinio gyvybingumo. „Kartais gyvenime mes prarandame ryšį su požemine upe, tačiau jį būtina atstatyti“, - kalbėjo A. Smilgevičiūtė.

Į viršų