04

„Labai sunku pasakyti, koks žanras yra romansas. Ta riba labai plonytė. Aš manau, kad romansas – tai būdas kalbėti. Kalbėti apie meilę ir apie gyvenimą“, - sausakimšai salei kalbėjo Inga Jankauskaitė.
Jolantos GRUBLIAUSKAITĖS nuotr.


Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ


Trečiadienio vakarą Šiaulių kultūros centre šiauliečiai galėjo išgirsti žavios ir populiarios aktorės Ingos Jankauskaitės bei gitaros virtuozo Aurelijaus Globio romantišką, lyrišką rusiškų romansų programą „Su meile apie meilę“.
Rusiškus romansus dainuojanti aktorė vadina juos savo užuovėja. „Gyvename tokiais laikais, kad  veiksmo greitis dažnai stipriai pranoksta žmogaus galimybes, todėl, norint išgyventi, tiesiog būtina rasti būdus sustoti. Man toks būdas yra romansai. Manęs labai dažnai klausia: „Tu ką, kvaila? Kuriam galui romansai? Kas per nesąmonė? Kodėl rusiškai? Juk tai taip sentimentalu ir nunešiota“. O aš vis tiek galvoju, kad svarbiausia gi ne kam, o kaip ir vardan ko. Vardan to, kad meilė yra“, – užlipusi ant scenos kalbėjo Inga Jankauskaitė.
Talentingų menininkų kūrybinis duetas subtiliai atskleidė ir įprasmino romansuose slypintį grožį, dramatizmą bei vedė skirtingų meilės istorijų keliais. Gilius ir tikrus jausmus pažadinantys rusiški romansai Ingos Jankauskaitės ir Aurelijaus Globio koncerte skambėjo taip įtaigiai ir su tokia energija, kad lengvai surado kelią į pačias slapčiausias širdies kerteles.
Programoje „Su meile apie meilę“ skambėjo apie 20 klasikinių ir šiuolaikinių, iš kino filmų parinktų rusiškų romansų. Tarp jų – Alos Pugačiovos, Raimondo Paulo, Džordanos Butkutės rusiškų tekstų dainos. Duetas šią programą klausytojams pirmą kartą pristatė prieš septynerius metus Palangoje. „Žinoma, nuo to laiko daug kas pasikeitė. Ne tik repertuaras, bet ir mes patys. Ši programa – gyvas organizmas, viskas vyksta tik „čia ir dabar“, todėl natūralu, kad kaskart  skambame vis kitaip. Bet be darbo nieko nebūna, todėl šiam koncertų ciklui ruošėmės labai atsakingai“, – atviravo populiari aktorė.
Koncerto pabaigoje sužavėti žiūrovai plojo atsistoję, ragino grįžti į sceną. Padovanojusi klausytojams lopšinę, Inga Jankauskaitė palinkėjo labos nakties ir pabėgo.

Į viršų