Greitai paruošiamas, kasdieniškas patiekalas.

Jeigu reikia, jūros lydekai nuvalome žvynus, išskrodžiame, nuplauname šaltu vandeniu ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į dubenį, pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais, keliais žiupsniais džiovintų rozmarinų, pašlakstome citrinos sultimis, pridengiame ir paliekame pusvalandžiui.

Per tą laiką paruošiame šviežių daržovių salotas. Tam nuplautas žaliąsias daržoves supjaustome peiliu, sudedame į gilesnį indą ir pašlakstome citrinos sultimis bei aliejumi, pabarstome druska ir išmaišome. Galima papildomai įpjaustyti agurką arba pomidorą.

Jūros lydeką kepame aliejuje ant nestiprios ugnies, pavartydami. Išverdame garnyrą.

Garnyrui reikia bulvių ir skaldytų žirnių. Galima naudoti konservuotus žaliuosius žirnelius, tačiau skonis bus kitoks.

Taigi skaldytus žirnius iš anksto (geriausia pernakt) išmirkome ir apverdame apie 50-60 minučių. Tada ten pat sudedame smulkiai pjaustytas, luptas bulves, santykiu 1:3. Verdame, kol bulvės visiškai suminkštėja, tuomet viską sugrūdame. Jei reikia, košėn įpilame virinto vandens arba pieno, galima dar pagardinti šaukštu grietinės arba gabaliuku sviesto (jeigu nebaido papildomos kalorijos).

Serviruojame ir tiekiame.

Į viršų