Žuvis gaudoma Indijos bei vakarinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Jų taip pat esama ir Afrikos ežeruose. Išauga iki 2 metrų ilgio. Skoniu primena gerai visiems žinomą jūros ešerį.

Nereikėtų nuleisti rankų, jeigu neturite didžiojo nilinio baramundžio – tiks ir kitokios žuvies filė, aišku, skonis skirsis.

Pradėkime. Patiekalui paruošti reikės apie 700 g žuvies filė, 100 g kvietinių miltų, 250 ml tamsiojo alaus, 1-2 kiaušinių, aliejaus kepimui, 1 šaukštelio citrinos sulčių, kelių citrinos griežinėlių (nebūtinai), druskos, juodųjų pipirų.

Miltus išmaišome su alumi ir dviem žiupsneliais druskos, plakinį uždengiame ir 20 min. paliekame pastovėti. Per tą laiką kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus labai gerai išplakame, tiek, kad apvertus dubenėlį jie jame pasiliktų – neištekėtų. Žinoma, čia geriau pasitelkti į pagalbą virtuvinę techniką. Tada trynius įmaišome į alaus tešlą, po to sudedame ir atsargiai įmaišome išplaktus baltymus, kurie plakiniui suteiks purumo.

Filė supjaustome ir pasūdome, pagardiname pipirais bei apšlakstome citrinos sultimis. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Žuvies filė gabalus pamirkome alaus tešloje ir kepame karštoje keptuvėje iš abiejų pusių po 3 min. kol pasidengia auksaspalviu, traškiu apvalkalu.  Po to žuvies gabalus išimame, nuvarviname riebalus arba nuspaudžiame popieriniais rankšluosčiais.

Patiekiame su bulvėmis arba kitokiu garnyru ir citrinos griežinėliais, nepamiršdami šviežių daržovių salotų.

Į viršų