Esu matęs prekiaujant supjaustyto sibirinio eršketo didkepsniais. Tuomet patiekalo gamyba kiek supaprastėja. Gali pasitaikyti nusipirkti visą žuvį, tuomet ją reikėtų išskrosti, pašalinti „per ilgą“ uodegą ir galvą, o pačią žuvį supjaustyti nedideliais, kepimui tinkamais gabaliukais (ne storesniais kaip 3 centimetrų). Tuomet žuvį pabarstome druska ir maltais juodaisiais pipirais. Daugiau prieskonių nereikia, nes manoma, kad jie gali „užmušti“ subtilų žuvies skonį.

Kitas žingsnis – marinato gamyba. Alyvų aliejų sumaišome su baltuoju vynu. Įmetame smulkintų žalumynų (pavyzdžiui, krapų) ir sudedame sibirinio eršketo gabaliukus į šį marinatą vienai valandai.

Valandai praėjus marinuotus eršketo gabaliukus ištraukiame iš marinato, kiek apsausiname popieriniu rankšluosčiu ir iškepame. Kur kepti galime rinktis: tiks ir kepsninė su žarijomis, ir įkaitinta orkaitė, ir paprasčiausia keptuvė.

Atskirai paruošiame garnyrą, pavyzdžiui, virtas ir apkeptas bulves, jas prieš tai pasmulkinę peiliu. Čia tiks ir virtų burokėlių salotos arba kitos daržovės.

Į viršų