14
Vasara dar nedžiugina šiltais orais, o jau svajojame pradėti maudymosi sezoną, planuojame atostogas prie vandens telkinių ar savaitgalines iškylas, kurioms puikiai tinka salotos. Šį kartą pristatome paukštienos salotas su mocarela, pomidorais ir špinatais, kurių receptą atsiuntė aktyvi konkurso dalyvė Edita A.

Kadangi bet kuri išvyka suburia daugiau negu du žmones, salotas skaitytoja siūlė gaminti 6 asmenims. Jei jūsų draugų kompanija bus didesnė, pasirūpinkite papildomais produktais.


Šioms salotoms pagaminti reikės:

  • 500 gramų paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės,
  • 300 gramų pomidorų (labiau tinka maži, nes jų nereikės pjaustyti),
  • 50 gramų saulėje džiovintų pomidorų,
  • 100 gramų špinatų,
  • 400 gramų mocarelos sūrio,
  • 200 gramų lukštentų saulėgrąžų sėklų,
  • du šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • mėgiamų prieskonių salotoms, paukštienai ir žiupsnelis druskos.


Salotas pradedame gaminti nuo džiovintų pomidorų paruošimo. Juos užpilkite aliejumi ir palikite valandai, kad išmirktų. Per tą laiką pasiruoškite paukštienos krūtinėlės mėsą. Galite naudoti ir kalakutienos, tačiau vištiena man atrodo tinkamesnė salotoms. Turimą mėsą supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais, kaip jums labiau patinka, ir apibarstykite turimais vištienos prieskoniais. Jei pomidorai jau išmirkę – suminkštėję, juos kartu su vištiena galima kepti keptuvėje. Sudėkite mėsą ir išmirkusius džiovintus pomidorus, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite. Salotoms vištieną geriausiai kepti visiškai be aliejaus. Kai mėsa apskrunda, suberkite saulėgrąžų sėklas ir viską kartu dar šiek tiek pakepinkite. Belieka supjaustyti špinatus, mocarelos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti salotų prieskoniais. Visus ingredientus sumaišykite su alyvuogių aliejumi. Skanaus! Šios salotos tinka ir besilaikantiems dietos ar šiaip mėgstantiems sočias salotas. Be to, paukštienos salotos su mocarela puikiai tiks iškyloms gamtoje – jas pasigaminus namuose, iškylą galėsite organizuoti ir be šašlykinės!

Receptą užrašė Lina ABROMAVIČIENĖ


Nors dar vasara neįpusėjo, mūsų skaitytojai jau teiraujasi konservavimo receptų. Natūralu, kad prekybos vietose pasirodžius agurkų derliui, pradedame galvoti ir apie jų ruošimą žiemai. Pažadu kitą kartą su jumis pasidalinti mano mėgstamiausių bulgariškų agurkėlių receptu, jie ilgą laiką puikiai išsilaiko stiklainiuose.
Kviečiu ir jus pasidalinti savo vasariškais receptais ir sudalyvauti mūsų konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Tad nesnauskite! Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Mėgiamiausių patiekalų receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkurse dalyvaujantys receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų