facebookgoogle twitter instagram youtube krepselis

darbo laikas

telefono nr el pastas

13

Šio savaitgalio meniu – braškinis tortas. Vasarą kaip tyčia atsiranda daug tikėtų ir netikėtų švenčių, kuriose svarbiausias patiekalas yra tortas. Pasigaminti galima pačių įvairiausių skonių ir formų tortų – viskas priklauso nuo noro, fantazijos ir laiko.


 Nemeluosiu, kad tortai lengvai ir greitai pagaminami, tačiau visi puikiai žinome, kad namie gaminto tortuko skonis atperka viską triūsą. Jei norite nustebinti savo šeimą, o ypač mažuosius šeimos narius, patariu skanėstus gaminti namuose. Braškinis tortas bus sveikesnis ir skanesnis, jei naudosite pačių užaugintas braškes – dabar kaip tik jų sezonas. Kadangi paskutinį kartą šį braškinį tortą teko gaminti mažai mergaitei gimimo dienos proga, jį papuošiau vaikiškai – iš torto pagaminau linksmą boružėlę. Tiesa, tai buvo mažosios jubiliatės pageidavimas, nors jai sukako tik treji.

Pasirodo, kad kiekvieno vaiko norus galima išpildyti tiesiog iškepant tortą. Žinoma, pagaminti įmantresnės formos tortą reikėtų daugiau pastangų. Torto puošimas priklauso nuo to, ką mėgstate ir kiek laiko tam skirsite. Vasarą paprasčiau puošti – aš pati dažniausiai puošiu šviežiomis uogomis, kurias tiesiog suguldau ant torto ratu ir taip užpildau visą torto paviršių, o po to vaisius ar uogas užpilu paruošta tortų želė, kuri uogoms neleidžia apdžiūti ar ištižti bei duoda stiprumo – pjaunant uogos neišsilaksto.


Braškiniam tortui reikės:

  • 180 gramų margarino kepiniams,
  • 5 vienetų kiaušinių,
  • 230 gramų cukraus,
  • 60 gramų aliejaus,
  • 230 gramų miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • šaukštelio vanilinio cukraus.

Pertepimui:

  • 500 gramų maskarponės sūrio,
  • 500 mililitrų jogurto su persikais,
  • 200 mililitrų natūralių apelsinų sulčių,
  • 500 gramų šviežių braškių,
  • 30 gramų želatinos,
  • 1 didelio šaukšto cukraus.


Pirmiausiai kepkite biskvitą. Kad biskvitas iškeptų purus, labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Masė turėtų padidėti bent tris kartus – lieka tik baltos putos. Į išplakus kiaušinius sudėkite miltus, aliejų, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų. Viską dar kartą plakite iki vientisumo. Gautą masę padalinkite į tris dalis. Vienam biskvito lakštui pilkite maždaug du vidutinio dydžio samčius. Stenkitės, kad biskvitai būtų vienodo storio, todėl tešlą padalykite kuo lygiau. Tris atskirus biskvitus kepkite po 15–20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.


Kol keps, išbrinkinkite želatiną apelsinų sultyse. Galite šiek tiek pakaitinti, tačiau tai nėra būtina. Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu ir cukrumi. Maišydami pamažu supilkite ištirpintą želatiną. Gautą kremą padalykite į tris dalis. Į vieną dalį įmaišykite trintų braškių. Braškes galite šiek tiek pasaldyti, tačiau nebūtina. Nuo šviežių braškių tortas bus gaivesnis ir skanesnis. Gautą kremą palaikykite šaldytuve apie 10–15minučių. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusių biskvito lakštų. Braškinį kremą patariu dėti į vidurį – šviesiai rožinis pertepimas pagyvins tortą jį perpjovus. Ant torto viršaus galite dėti braškių. Kaip jau minėjau, pasirūpinus tortų želė, galite užfiksuoti braškes, kad jos gražiai atrodytų ir netižtų. Galite leisti braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės arba tortą papuošti kremui jam labiau sustingus. Tai priklauso nuo jūsų fantazijos.


Dabar papasakosiu, kaip pasigaminti saldainių masę, kuria aš papuošiau braškinį tortą-boružėlę. Reikia nusipirkti 400 gramų „Marshmallow“   kepamų zefyrų. Jų yra didžiuosiuose prekybos centruose, todėl manau, nesunkiai rasite nusipirkti. Šį kartą jų kepti nereikės. Taip pat saldainių masei reikia 400 gramų cukraus pudros bei valgomųjų dažų, kuriais nuspalvinsite saldainių tešlą.
Gaminant saldainių tešlą tortams, „Marshmallow“ saldainius pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol ištirps. Tačiau aš tirpinau vandens garų vonelėje. Man tai atrodo sveikiau ir geriau – galima matyti, kaip zefyrai lydosi. Jiems išsilydžius, dedama cukraus pudra. Jos reikia dėti tiek, kad tešla nebeliptų prie pirštų. Formuojant šiek tiek pravėsusią tešlą, rankas išsitepkite sviestu arba margarinu, kad masė neliptų prie rankų. Į saldainių tešlą įminkykite norimų dažų ir tada jau galite daryti norimas formas, pasibarstydami cukraus pudra. Jei darysite kelių spalvų, tešlos visos iš karto nedažykite. Gaminant boružėlės tortą, reikia iškočioti rausvos spalvos saldainių tešlą ir ją patiesti ant torto. Tešlos perteklių apipjaustyti. Iš kitos dalies pasigaminti kitų spalvų tešlos boružėlės veidui ir taškeliams. Taškelius ir kojytes aš dariau iš tos pačios saldainių masės, tačiau ją nudažiau juodu tirpintu šokoladu, kurį įmaišiau į išlydytą zefyrų masę. Taip papuoštas tortukas turėtų pailsėti. Dažniausiai tortus gaminu iš vakaro, kad kitą dieną jį jau būtų galima valgyti. Jei lieka nepanaudotos saldainių masės, ją galima pasilikti kitam kartui – tereikia sudėti į maišelius, kad negautų oro. Antraip masė sustings. Jei gaminant tokią tortų masę ji jums pasirodys per kieta minkymui, ją galima pašildyti mikrobangų krosnelėje – tada suminkštės ir bus lengviau kočioti. Štai ir pagamintas braškinis tortas, skanaus!

Braškinio torto receptu dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ



Prekybos centruose pasirodęs šviežių uogų ir vaisių derlius vilioja gaminti lengvesnius ir gaivesnius patiekalus. Galbūt ir jūs kažką gaminate iš šviežių vaisių? Prašau pasidalinti vasarišku receptu ir sudalyvauti mūsų konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Tad nesnauskite! Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Mėgiamiausių patiekalų receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkurse dalyvaujantys receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Normal 0 19 false false false LT X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Kepam ir verdam su Lina                    braskinis tortas

Braškinis tortas

Šio savaitgalio meniu – braškinis tortas. Vasarą kaip tyčia atsiranda daug tikėtų ir netikėtų švenčių, kuriose svarbiausias patiekalas yra tortas. Pasigaminti galima pačių įvairiausių skonių ir formų tortų – viskas priklauso nuo noro, fantazijos ir laiko. Nemeluosiu, kad tortai lengvai ir greitai pagaminami, tačiau visi puikiai žinome, kad namie gaminto tortuko skonis atperka viską triūsą. Jei norite nustebinti savo šeimą, o ypač mažuosius šeimos narius, patariu skanėstus gaminti namuose. Braškinis tortas bus sveikesnis ir skanesnis, jei naudosite pačių užaugintas braškes – dabar kaip tik jų sezonas. Kadangi paskutinį kartą šį braškinį tortą teko gaminti mažai mergaitei gimimo dienos proga, jį papuošiau vaikiškai – iš torto pagaminau linksmą boružėlę. Tiesa, tai buvo mažosios jubiliatės pageidavimas, nors jai sukako tik treji. Pasirodo, kad kiekvieno vaiko norus galima išpildyti tiesiog iškepant tortą. Žinoma, pagaminti įmantresnės formos tortą reikėtų daugiau pastangų. Torto puošimas priklauso nuo to, ką mėgstate ir kiek laiko tam skirsite. Vasarą paprasčiau puošti – aš pati dažniausiai puošiu šviežiomis uogomis, kurias tiesiog suguldau ant torto ratu ir taip užpildau visą torto paviršių, o po to vaisius ar uogas užpilu paruošta tortų želė, kuri uogoms neleidžia apdžiūti ar ištižti bei duoda stiprumo – pjaunant uogos neišsilaksto.

Braškiniam tortui reikės: 180 gramų margarino kepiniams, 5 vienetų kiaušinių, 230 gramų cukraus, 60 gramų aliejaus, 230 gramų miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, šaukštelio vanilinio cukraus. Pertepimui: 500 gramų maskarponės sūrio, 500 mililitrų jogurto su persikais, 200 mililitrų natūralių apelsinų sulčių, 500 gramų šviežių braškių, 30 gramų želatinos, 1 didelio šaukšto cukraus.

Pirmiausiai kepkite biskvitą. Kad biskvitas iškeptų purus, labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Masė turėtų padidėti bent tris kartus – lieka tik baltos putos. Į išplakus kiaušinius sudėkite miltus, aliejų, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų. Viską dar kartą plakite iki vientisumo. Gautą masę padalinkite į tris dalis. Vienam biskvito lakštui pilkite maždaug du vidutinio dydžio samčius. Stenkitės, kad biskvitai būtų vienodo storio, todėl tešlą padalykite kuo lygiau. Tris atskirus biskvitus kepkite po 15–20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Kol keps, išbrinkinkite želatiną apelsinų sultyse. Galite šiek tiek pakaitinti, tačiau tai nėra būtina. Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu ir cukrumi. Maišydami pamažu supilkite ištirpintą želatiną. Gautą kremą padalykite į tris dalis. Į vieną dalį įmaišykite trintų braškių. Braškes galite šiek tiek pasaldyti, tačiau nebūtina. Nuo šviežių braškių tortas bus gaivesnis ir skanesnis. Gautą kremą palaikykite šaldytuve apie 10–15minučių. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusių biskvito lakštų. Braškinį kremą patariu dėti į vidurį – šviesiai rožinis pertepimas pagyvins tortą jį perpjovus. Ant torto viršaus galite dėti braškių. Kaip jau minėjau, pasirūpinus tortų želė, galite užfiksuoti braškes, kad jos gražiai atrodytų ir netižtų. Galite leisti braškėms tiesiog paskęsti kreme tiek, kad kyšotų tik viršūnėlės arba tortą papuošti kremui jam labiau sustingus. Tai priklauso nuo jūsų fantazijos.

Dabar papasakosiu, kaip pasigaminti saldainių masę, kuria aš papuošiau braškinį tortą-boružėlę. Reikia nusipirkti 400 gramų „Marshmallow“   kepamų zefyrų. Jų yra didžiuosiuose prekybos centruose, todėl manau, nesunkiai rasite nusipirkti. Šį kartą jų kepti nereikės. Taip pat saldainių masei reikia 400 gramų cukraus pudros bei valgomųjų dažų, kuriais nuspalvinsite saldainių tešlą.

Gaminant saldainių tešlą tortams, „Marshmallow“ saldainius pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol ištirps. Tačiau aš tirpinau vandens garų vonelėje. Man tai atrodo sveikiau ir geriau – galima matyti, kaip zefyrai lydosi. Jiems išsilydžius, dedama cukraus pudra. Jos reikia dėti tiek, kad tešla nebeliptų prie pirštų. Formuojant šiek tiek pravėsusią tešlą, rankas išsitepkite sviestu arba margarinu, kad masė neliptų prie rankų. Į saldainių tešlą įminkykite norimų dažų ir tada jau galite daryti norimas formas, pasibarstydami cukraus pudra. Jei darysite kelių spalvų, tešlos visos iš karto nedažykite. Gaminant boružėlės tortą, reikia iškočioti rausvos spalvos saldainių tešlą ir ją patiesti ant torto. Tešlos perteklių apipjaustyti. Iš kitos dalies pasigaminti kitų spalvų tešlos boružėlės veidui ir taškeliams. Taškelius ir kojytes aš dariau iš tos pačios saldainių masės, tačiau ją nudažiau juodu tirpintu šokoladu, kurį įmaišiau į išlydytą zefyrų masę. Taip papuoštas tortukas turėtų pailsėti. Dažniausiai tortus gaminu iš vakaro, kad kitą dieną jį jau būtų galima valgyti. Jei lieka nepanaudotos saldainių masės, ją galima pasilikti kitam kartui – tereikia sudėti į maišelius, kad negautų oro. Antraip masė sustings. Jei gaminant tokią tortų masę ji jums pasirodys per kieta minkymui, ją galima pašildyti mikrobangų krosnelėje – tada suminkštės ir bus lengviau kočioti. Štai ir pagamintas braškinis tortas, skanaus!

 

Braškinio torto receptu dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ

 

Prekybos centruose pasirodęs šviežių uogų ir vaisių derlius vilioja gaminti lengvesnius ir gaivesnius patiekalus. Galbūt ir jūs kažką gaminate iš šviežių vaisių? Prašau pasidalinti vasarišku receptu ir sudalyvauti mūsų konkurse, kuriame galite laimėti redakcijos įsteigtų prizų. Tad nesnauskite! Konkursui tinka patys įvairiausi receptai. Mėgiamiausių patiekalų receptus su jų nuotraukomis siųskite elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tiesiog atneškite juos į redakciją (Aušros al. 48). Konkurse dalyvaujantys receptai bus spausdinami šeštadieniais „Šiaulių naujienose“.

Į viršų