alt

Praėjusį sekmadienį Šiauliuose svečiavosi Beata Nicholson, kuri pas šiauliečius atvyko kartu su savo keptais sausainiais.
Autorės nuotr.

Tikriausiai dauguma esate bandę šios puikios kulinarės receptų. Mūsų receptų rubrikai ji padovanojo galimybę pasidalinti su jumis, skaitytojai, originaliu moliūgų sriubos su vištiena ir manų kruopomis receptu. Kadangi visai neseniai viriau šią sriubą, turiu ir nuotraukų. Noriu ir jums parekomenduoti išsivirti skanios, maloniai nuteikiančios gomurį Beatos Nicholson sriubos.
„Aš negaliu gyventi be sriubos, o kas gi gali? Sriuba yra ir maistas, ir vaistas“, - ne kartą yra sakiusi B. Nicholson. Pasak jos, sriuba – tikras gyvybės, laimės ir šilumos eliksyras. Ir tikrai, kai išviriau šios sriubos supratau, kad visai be reikalo ant stalo liūdėjo didelis moliūgo gabalas. Juk iš jo pavyko pagaminti tokios sriubos, kad po vakarienės jos neliko nei lašo. Tiesa, tąkart sriubą valgė 5 asmenys. Pasak mano vyro, tokia gardžia sriuba drąsiai galima vaišinti svečius.

Sriubai (4 – 6 porcijų) pasigaminti reikės: 1 svogūno, 1 vištienos krūtinėlės, 2 morkų, 500 gramų moliūgo, 30 gramų sviesto, 4 didelių šaukštų manų kruopų, 1 litro vandens arba daržovių sultinio, 100 mililitrų grietinėlės, druskos, pipirų.

Pirmiausiai susmulkinkite moliūgą, sutarkuokite morką. Į keptuvę dėkite sviestą, susmulkintas morkas ir svogūną. Kepinkite tol, kol svogūnas taps skaidrus. Tada dėkite vištienos gabaliukus ir išmaišykite. Apkepkite ir barstykite druska ir pipirais.
Kol kepa svogūnai, morkos ir vištiena, į atskirą puodą pilkite vandens ar sultinio ir smulkiais kvadratėliais supjaustytą moliūgą. Virti reikia apie 15 minučių, kol visiškai suminkštės moliūgo gabalėliai. Dėl to ir reikia kuo smulkiau supjaustyti moliūgą, kad jis greičiau išvirtų.
Į verdančių moliūgų puodą supilkite kepintas daržoves su vištiena. Ir dar pavirkite 5 minutes.
Sriubai baigiant virti, berkite manų kruopas. Joms visiškai išvirti reikia 5 minučių. Pabaigoje sriubą užbalinkite grietinėle, patiekiant papuoškite žalumynais. Beata Nicholson siūlo šią sriubą valgyti su namuose keptomis bandelėmis, tačiau jei skubate ir neturite papildomo laiko, puikiai tiks ir orkaitėje skrudinta duona su česnakais ir žalumynais, kuri puikiai tinka prie pačių įvairiausių trintų-kreminių sriubų. Dėkojame Beatai Nicholson už puikų receptą!

Į viršų