alt

Turime paruošę ir vieną skaitytojos Simonos torto su krabų lazdelėmis receptą, kuris dalyvauja konkurse. Tai įspūdingai gražiai atrodantis nesaldus sluoksniuotis, kuris patiks kiekvienam. Pasak Simonos, kas mėgsta krabų skonio lazdeles, tikrai patiks ir šis receptas.
Autorės nuotr.

Tortui su krabų lazdelėmis reikės: 5 vienetų sluoksniuotos tešlos „Napoleono“ lakštų, 4 kiaušinių, 300 gramų fermentinio sūrio, 300 gramų krabų skonio lazdelių, 2 agurkų, česnako skiltelės, indelio majonezo, pipirų, krapų pagal skonį.

Tortui reikės pasigaminti atskirus pertepimus. Jų iš viso bus keturi, bet įdarai bus 3 rūšių.
Pirmasis ir ketvirtasis torto sluoksniai turi būti pertepti pikantiškos mišrainės mase, kurią pasigaminkite iš recepte nurodytų virtų kiaušinių, sūrio,česnako ir kelių šaukštų majonezo. Gautą masę padalykite į dvi lygias dalis, kad torto sluoksniai išeitų vienodo storio. Antras torto sluoksnis gaminamas iš tarkuotų krabų lazdelių, sumaišytų su majonezu. Trečiajame sluoksnyje turi atsidurti agurkai, sumaišyti su majonezu. Agurkus galite pjaustyti arba tarkuoti. Geriausiai agurką nulupti ir jį susmulkinus, nuspausti sultis, kad tortas nebūtų pernelyg drėgnas.
Pasigaminus visus sluoksnius, belieka sutepti tortą. Sluoksniuoti reikės taip: lakštas –  pikantiškos salotos, lakštas – krabų mišinys, lakštas – agurko mišinys ir lakštas – pikantiškos salotos ir galiausiai paskutinis lakštas. Gautą tortą lengvai paspausti rankomis, atsargiai, nesulaužydami sluoksniuotos tešlos lakštų. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą. Geriausiai, kad jis pailsėtų nors keletą valandų. Galiausiai tortą papuoškite ir patiekite savo svečiams, skanaus!

Į viršų